YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde Borç Sorununa 'peçete'li Çözüm

Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin ultrason muayenesi yapılan odasının kapısına asılan “Ultrason hastalarının bir paket peçete almaları...

Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin ultrason muayenesi yapılan odasının kapısına asılan “Ultrason hastalarının bir paket peçete almaları gerekmektedir” yazısı vatandaşların tepkisini çekti. Konuyu değerlendiren Başhekim Haydar Gümüş, hastanenin yüklü borcu olduğunu, bu nedenle tasarrufa gitme kararı aldıklarını belirterek, "Peçete konusu çok önemli değil ama buna da ihtiyacımız var" dedi.

65 Yataklı Devlet Hastanesi'ne 1.5 ay önce başhekim olarak atanan Gümüş, hastanenin 1 milyon 300 bin lira borcu olduğunu dile getirdi. Hastanenin mevcut işleyişini sürdürebilmek için belli harcamaları yapmak zorunda olduklarını belirten Gümüş, şuanki gelir-gider tablosuna bakıldığında mevcut borcu ödeme imkanlarının olmadığını kaydetti. Yaklaşık 3 aydır personel giderlerini düştükten sonra alışveriş yaptıkları kurumlara olan borçlarını ödeyemediklerini açıklayan Gümüş, “Bu konu hakkında Sağlık Müdürlüğü'ne, Sağlık Bakanlığı'na durumu bildirdik. Bize söylenen, Kamu Hastane Birlik Uygulamasıyla biriken borçların yapılandırılacağı yönünde. Şuanda il sekreteri atandı. Konuyla ilgili bizi toplantıya çağıracaklar. Bu sorunları kendilerine aktaracağım" dedi.

"AMBULANSA YAKIT ALAMIYORUZ"

Alışveriş yaptıkları kurumlara 3 aydır ödeme yapamadıkları için kurumların kendilerine mal vermek istemediğini dile getiren Gümüş, “Şuanda ambulanslarımıza bile yakıt almakta güçlük çekiyoruz. Firmalar vermek istemiyor. Çünkü alacaklarını tahsil edemiyorlar. Bize avukatlar aracılığıyla bu konuda ihtarname yollayanlar oldu. Tabii biz Maliye Bakanlığı ile yapılan protokollerin dışına çıkamıyoruz" diye konuştu.

Hastanenin güney sahilinde olması sebebiyle yardımcı sağlık personelinin kendilerini tercih ettiğini belirten Gümüş, buna bağlı olarak yardımcı sağlık personeli sayısının haddinden fazla olduğunu söyledi. İhtiyacın üzerinde sağlık personeline sahip olduklarını belirten Gümüş, "Bu personelin özlük hakları, döner sermaye ödemeleri bizim bütçemizin birçoğunu kapsıyor. Daha fazla uzman hekim olsa belki gelirimizi daha fazla arttırabiliriz. Döngüyü daha hızlı çevirebiliriz" ifadelerini kullandı.

“Peçete” uygulamasının yaşanan ekonomik kriz nedeniyle alınan bir tasarruf tedbiri olduğunu belirten Gümüş, şunları söyledi:

"Peçete uygulamasıyla ilgili ben çevre hastaneleri de araştırdım. Birtakım tasarruf tedbirlerini almak zorundayız. Oralarda da hastaya aldırıyorlar. Önceden biz kendi bütçemizden alıyorduk ama birtakım tasarruf tedbirlerine gidiyoruz. Mutfak harcamalarımızdan peçete harcamalarımıza, telefon giderlerimize kadar her şeyde tasarrufa gidiyoruz. Hepsini belli bir kısıtlamaya giderek borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz. Bu tedbirler şu aşamada yetecek gibi görünmüyor. Bunu da vatandaşa anlatmaya çalışıyoruz. Yemeklerimizi daha ucuza getiriyoruz. Klimaları daha az çalıştırmaya çalışıyoruz. Temizlik malzemelerimizi daha dikkatli kullanıyoruz. Peçete konusu çok önemli değil ama buna da ihtiyacımız var. Alanya Devlet Hastanesi, tedarikçi hastanemizdir, onlar hatta jel bile aldırıyorlar. Bu tedbirleri almak zorundayız. Yönetim kurulu olarak bu yönde karar aldık.”

Ultrason muayenesi olmak için hastaneye gelen Sevim Özel adlı hasta, kapıda yazan yazıyı görünce, “Yeni gördüm. Ben bilmiyorum ama bunlar parayla alınacaksa devlet hastanesi olmaktan çıkmış, özel hastane statüsüne girmiş demektir burası. Fizik tedavide görmüştük ama bunu ilk defa gördüm” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler