YURTHABER

Gaziantep
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziray çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında 22 Mayıs 2014 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Gaziray Banliyo Hattı Projesi inşaat çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı.Türkülere konu olan kara treni, hızlı trene dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, 25 kilometre uzunluğunda, 16 istasyonun yer alacağı Gaziray Banliyo Hattı Projesi’nde sona yaklaştı.

Gaziray çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında 22 Mayıs 2014 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Gaziray Banliyo Hattı Projesi inşaat çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı.
Türkülere konu olan kara treni, hızlı trene dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, 25 kilometre uzunluğunda, 16 istasyonun yer alacağı Gaziray Banliyo Hattı Projesi’nde sona yaklaştı. Seyrantepe-Göllüce-Taşlıca arasında 5 kilometrelik test sürüşünün 22 Mart 2019 tarihinde yapılan Gaziray’da, inşaat çalışmaları son sürat ilerliyor. Organize Sanayi Bölgesinde çalışan 150 bin çalışanı; daha hızlı, daha güvenli ve daha konforlu bir biçimde taşıyacak olan 1,2 milyar TL bütçeli dev proje, Gazi şehrin vizyon projesi olarak değerlendirildi. 13 Şubat 2017’de yapımına başlanan Gaziray, kent merkezini, 6 adet organize sanayi bölgesini ve Küçük Sanayi Bölgesi’ni birbirine bağlayacak. Mevcut 25 kilometrelik banliyo hattının yenileneceği yatırımda, fiziki gerçekleşme yüzde 85 oldu. Gaziray’ın, yaklaşık 5 kilometrelik yer altına alınacak kısmı için yapım çalışmalarına en kısa sürede başlanacak. Hat işletmesinde kullanılacak vagon alımına yönelik ihale hazırlıkları ise önümüzdeki günlerde yapılacak.
Gaziray’ın kent güzergahı
Gaziantep Ulaşım Ana Planı (GUAP) çerçevesinde yürütülen çalışmalar, Gaziantep’den geçen mevcut demir yolu hattının kent geçişinde yoğun kullanıma sahip alanlarda yaya ve taşıt sirkülasyonuna izin vermediği ve bölgede bariyer etkisi oluşturduğunu ortaya çıkardı. Bu nedenle güzergah üzerinde, Kültür Kongre Merkezi, Zeytinli Mahallesi, Mücahitler Budak Mahallesi, Hastaneler-Oteller Bölgesi geçişlerinde yaya ve taşıt ulaşımının güvenli sağlanması, bariyer etkisini ortadan kaldırmak amacıyla söz konusu 4 paralel hattın yaklaşık 5 kilometrelik kısmının aç-kapa yapılarak yer altına alınacak. Projede; 11 adet üst ve alt geçit gibi sanat yapısı yapılacak. Son durak olan Oduncular İstasyonu’ndan 1 kilometre sonra Taşlıca mevkiinde çevre yolu sınırında yaklaşık 93 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak Gaziray Bakım ve Depo sahası yapılacak. Projede kullanılması planlanan vagonların bir setinde toplam 1000 yolcu taşınacak ve ilk etapta 8 set vagon hizmet verecek.

Gaziray çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı

Gaziray çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler