HABER

Geçen sene sıfır, bu yıl tam puan!

ÖSYM Başkanı’nın “kopya bulgusu yok” açıklamasına rağmen, KPSS’yle ilgili kafalardaki sorular halen yanıt bulamadı.

Geçen sene sıfır, bu yıl tam puan!

Bir önceki sınavda başarısız olan adayların bu yıl tüm soruları bilmesi kopya çekildiği iddalarını güçlendiriyor.

[

****](https://www.mynet.com/30-bin-ogretmen-beklemeye-alindi-110100529016 )

Gazeteci Abbas Güçlü’nün haberine göre, kopya çekildiği iddia edilen KPSS’de 120 sorunun tamamını da doğru yapan adayları örnek göstererek ortaya bazı sorular arttı.

Tam puan alan adaylardan L.Ç., 2009’daki sınavda 84 doğru, 35 yanlış yaptı.

Bu yılki sınavda kocası gibi tüm soruları bilen S.Ç. de geçen yılki sınavda sıfır puan çekmişti. Geçen bir yılda, S.Ç. evlenmişti.

Bu yılki sınavda Eğitim Bilimleri’nde 118 doğru, 0 (sıfır) yanlış yapan M.S.G. ise geçen yıl 54 doğru, 62 yanlış yapmıştı.

Gazetede şu sorulara yer verildi:

Önceki yıllarda Eğitim Bilimleri testinde bir tane bile soruların tümünü yapan aday çıkmazken bu yıl 350 aday bunu nasıl başardı?

ÖSYM sorular kolaydı diyor, ama kendi açıkladığı Türkiye ortalamaları bunun tam aksini söylüyor. Türkiye ortalaması geçen yıl 59, bu yıl da 61. Yani zorluk derecesinde değişen bir şey yokken bu şampiyonlar nereden çıktı?

Geçen yıllarda sınava girip, iki, üç yıl 50, 60 sınırını aşamayan ve soruların yarısını ya da üçte birini yanlış yapan adaylar, bu yıl soruların tümünü nasıl doğru cevapladı?

KPSS’de 4 sorunun hatalı ve yanlış olduğunu ÖSYM kendisi açıkladı. Ama iptal etmedi. Tam aksine söz konusu soruları öyle ya da böyle cevaplayanların bu seçeneklerini doğru kabul edip, bu soru hatalı diye boş bırakanları adeta cezalandırdı. Niye?

İptal edilen sorular bile full çekenler tarafından ÖSYM’nin cevap anahtarına göre nasıl ve niye öyle cevaplandırıldı?

Eğitim Bilimleri soruları arasında 10 tane eğitim profesörünün bir araya geldiğinde kesin doğru bu diyemeyeceği tartışmalı sorular varken, 350 aday hiç tereddüt yaşamadan bu soruları, cevap anahtarına göre nasıl doğru bildi?

Aynı evden, aynı dershaneden çifter çifter şampiyonların çıkması ne kadar sık rastlanan bir durum?

Bekârken 60 neti aşamayan öğretmenler, evlendikten sonra, üstelik eşi ile birlikte nasıl tüm soruları doğru cevaplar noktaya geldiler?

ÖSYM, bu kadar enteresanlığa rağmen, en başından beri neden “kesinlikle kopya söz konusu değildir” açıklaması yapıyor? Ve hâlâ bu konuda neden ısrarcı?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, her ne kadar kopya çekildiğine dair kanıt bulunamadığını açıklasa da, devam eden soruşturmalar sonunda soruların çalınması ya da kopya çekildiği tespit edilirse sınavın tekrar edilebileceği belirtiliyor.

En Çok Aranan Haberler