HABER

Geçmeyen bel fıtığı ağrılarına, 'Epiduroskopi' yöntemi

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez 'Epiduroskopi' ameliyatı yapıldı.

Geçmeyen bel fıtığı ağrılarına, 'Epiduroskopi' yöntemi

Algoloji uzmanı Dr. Savaş Şencan, 'Epiduroskopi' yönteminin, bel fıtığı ameliyatı sonrası ağrıları geçmeyen, inatçı bel ve bacak ağrılarına neden olan omurga darlığı ve sinir sıkışmalarına çözüm olduğunu bildirdi.

Hastanede ilk kez uygulanan yöntemin, bel fıtığı ameliyatı sonrası ağrıları devam eden hastalara umut olduğu bildirildi. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, hastanede geçen Aralık ayında göreve başlayan Algoloji Uzmanı Dr. Savaş Şencan’ın bu tarihten beri 4 bin 205 hastaya poliklinik hizmeti sunduğunu, 396 hastanın da Algoloji Servisi'nde yatarak tedavi gördüğünü bildirdi. Bu birimin çalışmaya başlaması ile Kayseri ve civarındaki özellikle kanser hastalarına hizmet verilmeye başlandığını belirten Doç.Dr. Özcan, bu hastalara yeni hizmete açılan periferik anjio cihazı yardımıyla dünya standartlarında hizmet vermekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Epiduroskopi ameliyatını Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez yapan Algoloji Uzmanı Dr. Savaş Şencan da, şöyle dedi:

"Hastamıza epiduroskopi işlemi gerçekleştirdik. Hastamız daha önce bel fıtığı ameliyatı olmuş ama ameliyat olmasına rağmen ağrıları azalmamış. Bu yöntemle hastaların belinde ameliyata bağlı oluşumları bir kateter aracılığıyla açıyoruz ve aynı anda gerekli ilaç tedavisini de uyguluyoruz."

Ameliyat işleminde hasta bilincinin açık olduğunu ve lokal anestezi uygulandığını belirten Dr. Şencan, şöyle devam etti:

"Ameliyatımızı başarı ile sonuçlandırdık. Bulunan bütün yapışıklıkları açtık. Epiduroskopi işlemi bel fıtığı ameliyatı olmuş ve diğer tedavi yöntemlerine cevap vermemiş hastalar için güvenli ve etkili bir yöntem."

Şencan, 3 milimetre gibi küçük bir açıklıktan girilerek gerçekleştirilen ameliyatta yara, pansuman gibi durumların söz konusu olmadığını, bununla birlikte tek bir seansın yeterli olduğu uygulamada, yapılan ameliyatların yaklaşık 30 dakika sürdüğünü ve hastanın 4 saat sonra günlük hayatına devam edebildiğini de kaydetti.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler