1. Hatıralar silinebilir
Bilim insanları hatıralardan sorumlu nöronlarının ayrıntılarını ortaya çıkardıkça, [
hatıraları indirme, yükleme ve hatta silme potansiyeli](http://iheartintelligence.com/2016/01/06/transfer-consciousness/) ortaya çıktı. Scripps Araştırma Enstitüsünde yapılan araştırmalarda, madde bağımlılığıyla ilişkili hatıraları seçici olarak silme potansiyeline sahip yeni bir ilaç üretildi. Dr. Courtney Miller:
"Hasta hastanede yattığı süreçte bir kere bu ilaçtan kullanacak ve ilaç ilerleyen zamanlarda tetikleyici olabilecek madde bağımlılığı ile ilgili hatıraları hedefleyecek. Sonrasında hastalar gerçek hayata döndüklerinde bu hatıralar tetikleyici olmaktan çıkmış olacak çünkü artık silinmiş olacaklar."
2. Bağışıklık sistemi ile zihinsel fonksiyonlar arasında doğrudan ilişki var
Virginia Üniversitesindeki araştırmacılar, bağışıklık sistemi ile beyin fonksiyonları arasında şimdiye kadar bilinmeyen bir bağlantı buldular. Buldukları şey daha önce sadece kafatasının altında bulunduğu sanılan lenfatik damarların beyinde de bulunduğuydu. Dr. Jonathan Kipnis:
"Lenfatik damarları keşfettiğimizde çok ama çok şaşırdık, çünkü ders kitaplarına göre bu damarla beyinde bulunmuyordu."
3. Beyin sağlığı ile sindirim sistemi arasında doğrudan bağlantı
Araştırmacılar, sindirim sistemindeki sağlıklı bakterilerin seviyesinin dengelenmesinin belirli depresyon semptomlarını ve endişeyi azalttığını hatta tedavi ettiğini buldular. Bulgular, sindirim sistemindeki sağlıklı bakterileri artırmak için fermente yiyecekler yiyen insanlar ile bu bakterilerin depresyon ve endişe seviyesi üzerindeki etkisi üzerinde yapılan araştırmaya dayanıyor. sözcülerinden Dr. Matthew Hilimire:
"Fermente yiyeceklerdeki probiyotikler sindirim sistemi ortamını iyi yönde değiştiriyor ve bu değişim de sosyal kaygıyı etkiliyor. Sindirim sisteminizdeki mikroorganizmaların zihninizi etkileyebiliyor olması çok etkileyici."
4. Hava kirliliği beynimizi sandığımızdan daha fazla etkiliyor
Yapılan şaşırtıcı bir araştırmada, hava kirliliğinin beynin yaşlanma sürecini hızlandırdığı ve Alheimer's gibi hastalıklara yol açtığı bulundu. Hava kirliliğindeki artışın beyindeki beyaz maddede küçülmeye yol açtığı bulundu. Arron Reuben:
"Bulgular gösteriyor ki, hava kirliliği beyin hastalıklarının şimdiye kadar keşfedilen en büyük nedenlerinden biri olabilir."
5. Uyku, duygusal denge üzerinde önemli bir role sahip
Hepimiz az uyumanın kişiyi huysuz yapabildiğini biliyoruz, ama geçtiğimiz sene yapılan araştırma, uykunun
duygusal zeka üzerinde de önemli bir role sahip olduğunu gösteriyor. Araştırmada iyi uyku çekmeyen kişilerin duygusal tepkileri doğru işleyebilme yetisinin büyük ölçüde azaldığını gösterdi. :
"Uykusuzken beyin duygusal deneyimleri anlamlandırma, bunlara kontrollü ve uygun cevaplar oluşturma yetisini kaybediyor. Duygusal olarak eşit şartlarda olmuyorsunuz."