YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geleceğin Mühendislik Eğitiminde Endüstri Ile İşbirliği Sempozyumu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Türk yüksek öğretiminin mevcut okullaşma itibarıyla dünyanın ileri ülkeleriyle sayısal

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Türk yüksek öğretiminin mevcut okullaşma itibarıyla dünyanın ileri ülkeleriyle sayısal olarak boy ölçüşecek duruma geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Durmuş Günay, Isparta Barida Hotel'de düzenlenen "Geleceğin Mühendislik Eğitiminde Endüstri ile İşbirliği Sempozyumu"nun açılışında yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'de 168 üniversite bulunduğunu, 2011 yılı itibarıyla 4 milyon öğrencinin üniversitelerde eğitimine devam ettiğini belirtti.

Bu yıl mevcut sayıların daha da arttığını ifade eden Günay, "Türk yüksek öğretimi mevcut okullaşma itibarıyla dünyanın ileri ülkeleriyle sayısal olarak boy ölçüşecek duruma geldi. Geçen yıl itibarıyla okullaşma oranımız yüzde 71,11'dir" dedi.

Nitelik olarak üniversitelerin iyi performans gösterdiğine inandığını dile getiren Günay, üniversiteler için sorun olan asıl şeyin ürettikleri teknik bilgilerin, sanayi ile birleşememesinden kaynaklandığını vurguladı.

Türkiye'de üniversitelerdeki teorik bilginin çok güçlü verildiğine dikkati çeken Günay, asıl sorunun uygulayamaya yönelik olduğunu, hızla piyasaya adapte olabilen mühendislere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Günay, Türkiye'deki 27 mesleki ve teknik fakülteyi kapattıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Bunlar gerçekten Türkiye'nin kanayan bir yarasıydı. Problemleri seyrederek yaşamak gibi bir geleneğimiz oldu. Biz bu sorunları çözelim dedik. Çünkü buradan mezun olanlar istihdam edilemiyor. Bu yarayı durdurmak için bu fakülteleri kapattık. Bu fakültelerin yerine teknoloji fakülteleri kurduk. 16 teknoloji fakültemiz öğrenci almaya başladı. 10 bin öğrenciye ulaşmış durumdayız. Fakülte dekanlarından ricamız, öğrencilerin iş yeri eğitimine önem vermeleridir."

Isparta Valisi Memduh Oğuz da Isparta'nın bir ilim kenti olmasını istediğini, sahip olduğu kültür mirası ile bunu gerçekleştirebilecek kapasitenin de bulunduğunu belirterek, sempozyumun Isparta'ya çok yakıştığını, şehrin bu amacı doğrultusunda kullanabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından sempozyum, Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun'un sunumuyla devam etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve öğrencinin de katıldığı sempozyum, yarın sona erecek.

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler