YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geleceğin yazarları Karaman’da yetişecek

Karaman Sosyal Bilimler Lisesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi, İl Özel İdaresi, İl Milli...

Geleceğin yazarları Karaman’da yetişecek

Karaman Sosyal Bilimler Lisesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği Karaman Şubesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın (MEVKA) ortaklaşa hazırladıkları ‘Geleceğin Yazarları Yetişiyor’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Sosyal Bilimler Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen proje tanıtımına; Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Oduncu, Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ayşe Balcı, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan proje tanıtım programının açılış konuşmasını yapan KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, "Geleceğin Yazarları Yetişiyor’ projesi ile genç yetenekleri keşfetmeyi ve yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek “Türk Dilinin Başkenti Karaman’da edebiyata daha fazla önem verilmesini sağlayarak, toplumdaki dil ve edebiyat bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz.” dedi.

Karataş, projenin Karaman’a, şehirdeki eğitim-öğretim kurumlarına ve sosyal hayata önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını dile getirerek, şehirlerin, sadece dış görünüşleriyle değil, sosyal ve manevi yönleriyle de öne çıkan yerleşim birimleri olduğunu ifade etti. Ekip olarak bu projenin şehirdeki olumlu havayı renklendireceğine yürekten inandığını ifade eden Karataş, şöyle devam etti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum: 'Hayatta her şey olabilirsiniz; mebus, bakan hatta reisicumhur ama sanatçı olamazsınız.' Evet, sanatçı olmak bir ayrıcalıktır. Ancak yüreğindeki hasret ve sevgiyi, istek ve hayali kelimelere dökebilmek bir ayrıcalık olsa gerek. Ressam olmak için boyaya fırçaya palete, müzisyen olmak için birçok enstrümana ihtiyaç varken yazar olmak için bir kara kaleme bir de ana diline sahip olmak yeter. Unutmayalım ki yazarın tek malzemesi dildir. O, kelimelerle hayat bulur, dünyaya kelimelerle seslenir. Yazarlık, ana dilini kullanabilme becerisidir. Bu, dili sevmekle başlar. Ana dilini bilmeyen, ona sevgi beslemeyen bir insan yazar olamaz. Türkçe’nin başkenti olan Karaman’da yüreğinde yazarlık arzusu ve heyecanı olup da bunu açığa çıkaramayan yetenekleri projemiz sayesinde ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. 'Geleceğin Yazarları Yetişiyor' projemizin asıl amacı yazarlığa ilgi duyan ve bu alana yatkın öğrencileri ve halktan kişileri tespit etmek ve onlara bu işin tekniklerini anlatmaktır. Projenin ortaya çıkışında katkısı olan tüm kişi ve kurumlara bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler