Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz, "Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri Projesi"nin Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklendiğini belirterek "Yenilikçi, girişimcilik dersleri alan öğrencilerimiz proje ortağı KOSGEB'in hibelerinden direkt faydalanabiliyorlar." dedi.
Proje koordinatörü de olan Yılmaz, BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi Erguvan Salonunda düzenlenen "Yenilikçi Girişimcilik Çalıştayı"nın kapanış töreninde, projenin desteklenme sebebinin kız öğrencilerin girişimciliğe teşvik edilmesi olduğunu söyledi. İstihdam konusunun önemli problemlerden biri olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bu Avrupa için de böyle. Bu nedenle biz öğrencilerimize iş aramalarını değil, kendi işlerini yaratmaları konusunda eğitmeyi hedefliyoruz. Kız öğrencilerin mühendislik, teknolojik bilimler okumalarını ve yenilikçi ürünler geliştirmelerini istiyoruz. Bu kapsamda bu projenin bir ortağı olan KOSGEB ile bir protokolümüz var. Yenilikçi, girişimcilik dersleri alan öğrencilerimiz proje ortağı KOSGEB'in hibelerinden direkt faydalanabiliyorlar."
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de 180 bin avro bütçeli projenin KOSGEB, ERASMUS, Ulusal Ajans protokolleriyle yürütüldüğünü, İtalya ve Polonya’dan üniversite ve teknokent olmak üzere 4 paydaşı bulunduğunu aktardı.
Proje kapsamında çok nitelikli ve kaliteli akademisyenlerin çeşitli programlar yaptığını dile getiren Karademir, şunları kaydetti:
"Öğrencilerimizin özünde kendilerini güvenmelerini ve mücadele kabiliyetlerini artırmalarını sağladılar. Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi savaşa girildiği zaman kadınlar, erkeler, çocuklar, ihtiyarlar birlikte mücadele ediyorlar. Bunu biz barış zamanında da yapmamız gerekiyor, bu da özünde bunu güden bir şey."