HABER

Gelecekte soluyacak bir şey kalmayacak!

Dünya biyolojik ve kimyasal saldırılara gelişmiş teknolojiye karşın halen aciz durumda. Her dönemin korku etmeni olarak çıkan kimyasal savaşlar sonrası insanların tek dayanağı gaz maskesi oldu!

GELECEK HAVASIZ OLACAK GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

Gaz maskesi, zehirli gazlardan korunmak amacıyla kullanılan kişisel aygıt. Kanadalı Garrett Morgan tarafından 1914 yılında icat edilmiştir.

Kimyasal savaş maddelerinin savaş alanında kullanımını, ilk defa Birinci Dünya Savaşı sırasındadır. Almanların tarafından Klorin gazının bulunduğu bidonların kapaklarının açılması ve rüzgara bırakılarak gazın dağılması yöntemi ile Kimyasal savaş başlamıştır. Hemen arkasından 1915`de Fransızlar, Fosgen gazını cephane içine koymuşlar ve bu şekilde Alman mevzilerine atmışlardır. Bu kullanım, sonrasında, kimyasal silahların kullanımına temel oluşturmuştur.

GELECEK HAVASIZ OLACAK GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

1925 yılında imzalanan Cenevre Anlaşması ile Kimyasal Gazların savaş sırasında kullanılması yasaklandı. Bu anlaşmada, içinde ABD`nin de bulunduğu bazi ülkeler, kendisine karşı Gaz kullanılması durumunda misilleme hakkını kullanmak üzere çekince koydular

Sinir gazları, Almanlar tarafından 1930 yılında bulunmuş ve İkinci Dünya Savaşı esnasında geliştirilmiştir. 1936` da Alman Kimyageri Gerhad Schrader, böcek ilacı üzerinde çalışırken Tabun (GA) gazını buldu. Gerhad Schrader iki yıl sonra daha da zehirli olan Sarin (GB) gazını keşfetti. Almanların elinde çok büyük miktarda Tabun doldurulmuş cephane bulunmasına rağmen bunları kullanmak yolunu seçmemişlerdir.

GELECEK HAVASIZ OLACAK GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

Yakın tarihte kimyasal silahların kullanımını, 1982-1987 yılları arasında İran-Irak Savaşı sırasında, Irakın güney bölgesinde Iran kuvvetlerine karşı görülmüştür. Irak ayrıca kimyasal silahlarını Halepçede sivil halka karşı da kullanmıştır. Japonya`da Aum Shinrikyo adlı mezhebin Tokyo metrosuna karşı giriştiği saldırı ise, kimyasal silahların terörist amaçla kullanımına yine yakın tarihimizden bir örnektir.

En Çok Aranan Haberler