Medyaya ve gazetecilere karşı bitmek bilmeyen nefretiyle ün salan Spiro Agnew, ABD başkanı Richard Nixon'ın, ılımlı oyları almak için yürüttüğü bir strateji sonucu, 1968'de başkan yardımcısı oldu. Başkan yardımcısı olduğu dönemde özellikle radikal diye nitelendirilen kesime karşı çok sert olan Agnew, gazetecileri ve basını "seçkinci" olarak tanımlayıp halka karşı küçük düşürüyordu.
Lakabı Randy veya Duke Cunnigham olan Randall Harold Cunningham, 1990'dan Şubat 2005'e kadar ABD Kongresinde, Washington milletvekilliği yapmış bir siyasetçidir. Cumhuriyetçi Parti üyesi olan Amerikan delegesi Cunningham 28 Şubat 2005'te San Diego'da vergi kaçakçılığı yaptığını itiraf eti ve ardından istifa etti.
1971-1981 ABD Senatosu'nda görev yapan Budd Dywer, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi üyesi ve daha sonra da Pennsylvania saymanı olarak görev yaptı.
Alberto Kenya Fujimori 1990 ve 2000 tarihleri arasında görev yapmış Japonya asıllı Peru devlet başkanıdır. Devlet başkanlığı sırasında önemli ekonomik reformlar yapmış, baskıcı bir idare kurmuş, insan hakları ihlallerinde bulunmuş ve solcu hareketlere karşı yargısız infazlar gerçekleştirmiştir.
Sani Abacha 1993 ve 1998 yılları arasında Nijerya devlet başkanı olmuştur. Çok katı uygulamalarıyla tanınan Abacha, gazeteleri kapatmaktan eylemleri kanla bastırmaya kadar birçok vahşice yöntemleri kullanmıştır.
Yolsuzluk konusunda adeta 'master' yapan Abacha, Nijerya'nın neredeyse tüm petrollerini çok uluslu petrol şirketlerine rüşvet karşılığı vermiştir. Buna isyan eden halkı isle kanlı bir operasyonla katletmiştir. Kadın ve uyuşturucu düşkünlüğü ile bilinen Abacha, iki hayat kadınıyla birlikte olurken aldığı Viagra'ların etkisiyle kalp krizi geçirerek ölmüştür.
Saddam Hüseyin 1979'dan 2003'e kadar Irak'ın cumhurbaşkanlığını yapmıştır. Yine her diktatör gibi, baskıcı ve katı uygulamalarıyla bilinen Saddam, sadece Halepçe'de 5.000 insanı kimyasal silahlarla katletmiştir.
Slobodan Miloseviç 1989'dan 1997'ye kadar Sırbistan cumhurbaşkanlığını yapmıştır. 1997'den 2000'e kadar da Yugoslavya'nın cumhurbaşkanlığını yapmıştır. 2001 yılında yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmaktan tutuklandı.
Mobutu Sese Seko Nkuku 32 yıl boyunca (1965–1997) o zamanki adıyla Zaire günümüzdeki adıyla Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin devlet başkanlığını yapmıştır. Bu göreve önceki devlet başkanı Joseph Kasavubu'yu devirdiği darbeden sonra gelmiştir. Toplam 32 yıl demir yumrukla ülkeyi yönetmiştir. Çok değerli yer altı ve yer üstü kaynaklara sahip olan Kongo (eski adıyla Zaire), yönetim zaafiyetleri ve zimmet suçlamaları yüzünden dünyanın en fakir ülkelerinden biri haline gelmiştir.
Ferdinand Emmanuel Edralín Marcos 1965-1986 arasında Filipinler devlet başkanlığı yapmıştır. Kurduğu otoriter rejim, yolsuzluklar ve baskı uygulamaları nedeniyle büyük tepki uyandırmıştır. 1972'de komünist hareketleri 'yıkıcı güçler' diye tanımlayarak sıkıyönetim ilan etmiştir ve orduyu halka karşı bir baskı aracı olarak kullanmıştır.
Muhammed Suharto 1967-1998 yılalrı arasında Endonezya devlet başkanı olmuştur. Onun rejimi 20. yüzyılın en yozlaşmış rejimi olarak kabul edilir. Suharto ve ailesi, özel şirketlerden hayır kurumlarına kadar her şeyi kontrol ediyordu, haraç alıyordu. Suharto Endonezyalılar tarafından büyük protestolar sonrasında görevinden istifa etmişti.
Uluslararası Şeffaflık Örgütü, Suharto'nun iktidarda kaldığı 32 yıl boyunca 15 milyar ile 35 milyar dolar arasında parayı zimmetine geçirmiş olabileceğini söyledi. 27 Ocak 2008'de kalp yetmezliği sonucu, 86 yaşında öldü.