YURTHABER

Antalya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genç Ciritçinin Hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu

Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda (EYOF) hem altın madalya alan, hem de rekor kıran Antalyalı Eda...

Genç Ciritçinin Hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu

Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda (EYOF) hem altın madalya alan, hem de rekor kıran Antalyalı Eda Tuğsuz'un hedefinde olimpiyat şampiyonluğu var.

Cirit atmada Türkiye'nin gelecek vadeden sporcularından olan 16 yaşındaki Eda Tuğsuz, antrenmanlarını amcası Hikmet Tuğsuz eşliğinde yapıyor. Eda Tuğsuz, "Sabah akşam antrenman yapıyorum. Hedeflerim belirginleşince antrenmanları daha istekli yapıyorum. Bazen ağlaya ağlaya çalıştığım oluyordu. Arada sakatlıklar da yaşadım. Zorluklarla çok mücadele ettim, ama sonunda meyvelerini almaya başladım." diyor.

Antalya Bahaeddin Güney Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi olan Tuğsuz, derslerini de ihmal etmediğini, bu sene yoğun antrenmanlara rağmen 'Teşekkür Belgesi' aldığını dile getiriyor.

'CİRİT ATMAYA HİÇ İLGİM YOKTU'

Hollanda'nın Utrecht kentindeki EYOF'da 56,61 metre ile altın madalya kazanan Eda Tuğsuz, aynı zamanda 53,86 metre ile Rus Alina Gerasimchuk'a ait EYOF rekorunun da yeni sahibi oldu. Bu şampiyonadan önce de Ukrayna'da düzenlenen 8. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda dünya beşinciliği elde eden Tuğsuz, hedeflerini büyüterek çalışmalarına devam ediyor.

Küçük yaşlarda cirit atmaya ilgisinin hiç olmadığını anlatan Tuğsuz, o günleri anlatırken, "Cirit atmaya hiç ilgim yoktu. Ama ciridi elime alınca farklı hissettim ve devamlı cirit atma isteği doğdu. Bazen antrenmanlarda cirit atmayınca 'niye cirit atmıyorum' diye hocama sorardım. Şu an tutku haline geldi. İyi ki bu alana yönelmişim." ifadelerini kullandı.

Tuğsuz, amcası dışında ailesinin ilk önce kendisini desteklemediğini, daha sonraları ise elde ettiği başarılar ile ailesinin de desteğini almaya başladığını anlatıyor. Türkiye'de 30'dan fazla birinciliği olduğunu belirten Tuğsuz, "Hem ulusal hem uluslararası müsabakalara giderken hep dua ediyorum. Bir keresinde dua etmeyi unuttum o gün sakatlanmıştım. Bundan sonra hiçbir zaman duasız çıkmayacağım." diyor.

DESTEK YETERSİZ

Eda Tuğsuz'un hem amcası hem de antrenörlüğünü yapan Hikmet Tuğsuz ise yeğenin çok iyi desteklenmediğini ifade ederek, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün oyuncusu olan yeğenim, kulübünden iyi destek alıyor, ancak ferdi müsabakalarda Antalya İl Gençlik Müdürlüğü'nden destek gelmiyor." şeklinde konuştu.

Yeğeninin cirit atmada ulusal ve uluslararası birçok başarı elde ettiğini ve Norveç'ten transfer teklifi olduğunu anlatan Tuğsuz, "Ancak ne İl Gençlik Müdürlüğü'nden ne de Antalya Valiliği'nden kuru bir teşekkür bile edilmedi. Sporcumuzun Türkiye'ye kazandırılması için gelen teklifleri geri çevirdik. Ancak böyle yetenekli sporcularımız desteklenmezse ileride olimpiyatlarda altın madalyayı nasıl kazanmayı düşünüyorlar, bilmiyorum." diye konuşuyor.

EDA'NIN BAŞARILARI

Türkiye'deki müsabakalarda 30'dan fazla birinciliği olan Eda Tuğsuz, 24-27 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ukrayna'da yapılan Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası elemelerinde Cirit Atma dalında dünya ikincisi oldu.

Tuğsuz, yine Ukrayna'nın ev sahipliğinde düzenlenen 8. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda beşincilik elde etti. Tuğsuz Hollanda'da düzenlenen EYOF'da ise hem altın madalya kazandı hem de rekor kırdı.

Genç Ciritçinin Hedefi Olimpiyat ŞampiyonluğuGenç Ciritçinin Hedefi Olimpiyat ŞampiyonluğuGenç Ciritçinin Hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler