Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Sezai Hazır ve ETSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
Ziyarette, girişimcilik algısının Türkiye’de güçlenmeye başladığını ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Sezai Hazır, Türkiye’de girişimciliğin yasal mevzuatlarla daha fazla desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Ülke ekonomisinin dünya ekonomisine entegre olmasında eğitimin öneminin küçümsenemeyeceğini dile getiren Sezai Hazır, bu konuda üniversitelere büyük görev düştüğünü vurguladı. Sadece girişimcilik dersi vermekle ülkeye yeni girişimciler kazandırmanın mümkün olmadığını anlatan Hazır, girişimcilik ruhunun müfredata yerleştirilmesinin şart olduğunu söyledi.
Vali Sebahattin Öztürk de, Türkiye’de girişimci sayısının son yıllarda arttığını ancak bunun belirlenen ekonomik hedeflere ulaşmada yetersiz kalacağını ifade etti. Ülke kaynakların yerinde kullanılması gerektiğine dikkati çeken Vali Öztürk, “Girişimciliğin, yeni işler ve fikirler ortaya atmanın önemini kimse inkar edemez. Aksine, önümüze konulan 2023 hedeflerine, 500 milyar dolar ihracat hedefine, 20 bin dolar kişi başı gelire kavuşmak için daha fazla iş fikirlerine ve projelere ihtiyacımız var. İşletmelerimize, firmalarımıza, küresel çapta rekabet edebilecek gücü ve beceriyi kazandırmamız şart. Bunun için merkezi yönetimden, yerel yönetimlere, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarına, işadamlarından bürokratlara kadar herkesin çaba göstermesi gerekir. Üniversitelerimiz, belediyelerimiz, bürokrasimiz, büyük küçük herkes gücü ve imkanı ölçüsünde bu hedefe odaklanmalı. Her ilin, ilçenin, köyün hedefleri olmalı ve mevcut durumundan en az iki katı daha yukarıya hedef koymalı. Çok geç kalmadan, bu hedeflerimize azami hangi ölçüde ulaşabiliriz onun yollarını aramamız ve bunu kendimize dert edinmemiz gerekir” diye konuştu.
10 yıl sonrasının hedeflerine ulaşmak için ülkeyi bir üst lige çıkarmak gerektiğinin altını çizen Vali Öztürk şunları söyledi; “Bunu başarmak için eğitim temelinin çok güçlü olması ve ekonomide bilginin ve yeniliğin önemini kavramamız gerekir. Biz ticareti, cesaretimiz ve pratik zekamızla yapıyoruz. Elbette bunlar da gerekli ancak bilgiyi ve yeniliği yok sayamaz, görmezden gelemeyiz. Bunları görmezden gelen ve bu iki unsura değer vermeyip kendi doğrularıyla hareket eden işletmeler en küçük bir krizde batıp, yok oluyor.”
Vali Öztürk’ün tespitlerinin, kendilerinin de her platformda dile getirdikleri çok yerinde tespitler olduğunu vurgulayan TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Sezai Hazır bu konuda daha önce hazırladıkları bir raporu kendisine sunacaklarını söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz