Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Derneği’nin, İstanbul Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler-Ekonomi Kulübü (IRECO) ortaklığıyla düzenlenen Model Economic (Ekonomik) Forum’u sona erdi.
1 Mart’ta İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan’ın özel sunumuyla başlayan forumda 8 oturum ve 9 çalıştay yapıldı.
26 ülkeden 256 genç ekonomistin iştirak ettiği forumun son gününde “Gelişmekte Olan Ülke Pazarlarında Genç Girişimcilerin Rolü, Genç Bakış Açısıyla Euro-Zone Krizi ve Sürdürülebilir Ekonomi İçin Yeni Modüller İnşa Etme konulu oturumlar yapıldı. Son günkü oturumlara Rusya Moskova Üniversitesi’nden ekonomist, Prof. Dr. Vladimir Kvint, Polonya Vistula Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Marek Kulczycki ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EDPK) Üyesi Alparslan Bayraktar başkanlık etti.
Üç gün süren forum kapsamında “Genç Girişimciliğin Teşviki, Girişimcilik ve Geleceğin Kadın Girişimciliği, Sosyal Girişimcilik Mantığı Kazanma, Eğitim Sistemlerinde Girişimcilik Odaklı Modüller İnşa Etme, Finans Sektörünün Genç Girişimcilere Sunduğu Olanaklar, Gelişen Ülke Pazarlarında Genç Girişimcilerin Rolü, Gençlik Perspektifinden Euro-Bölgesel Krizi ve Sürdürülebilir bir Ekonomi için Yeni Modeller İnşa Etme” gibi konular ele alındı.
Üç günlük forum üç ayrı salonda yapılan çalıştaylarla son buldu. Çalıştaylarda “Sosyal girişimciliği kim, nasıl desteklemeli, İnsanlar sosyal girişimcilikle ilgili nasıl bilinçlendirilebilir, Gelecek yıllarda muhtemel en büyük küresel sosyal problem sizce ne olacaktır? Sosyal medyanın gençlerin kariyerlerine etkileri nelerdir?, Teknoloji bağımlılığı ve tüketiciliğinin gençlerin sosyal kimlik ve kabiliyetler oluşturmasına etkileri nelerdir?, Ortak aklın girişimciliğe etkileri nelerdir?,Gençler sosyal girişimciliğe nasıl yönlendirilebilir?, Artan nüfusun ihtiyaçlarını ve sınırlı kaynaklar düşünüldüğünde meydana gelmesi muhtemel olan enerji krizi sorununu önlem olarak şimdiden neler yapılabilir? Ve Sosyal Innovasyon neden önemlidir ve nasıl desteklenebilir? şeklindeki soru başlıklı konulara cevap verilmeye çalışıldı.
Forumda yapılan konuşmalarda genç girişimcilere eğitim, kredi, pazar ve sermaye konularında destek verilmesi gerektiği dile getirildi. Konuşmacılar iş hayatlarının başında olan genç girişimcilerin ise öncelikle azimli, girişken, güçlü, kararlı ve istekli olmaları gerektiğine dikkat çekti. Genç girişimcilere ayrıca üretken olmaları ve iş hayatında karşılanan sorun ve sıkıntılar karşısında yılmama tavsiyelerinde bulunuldu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz