YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genç Işadamlarının Çağrısı Üniversitelerden Destek Gördü

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın’ın, ‘beyin göçünü tersine çevirmek’ için...

Genç Işadamlarının Çağrısı Üniversitelerden Destek Gördü

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın’ın, ‘beyin göçünü tersine çevirmek’ için yaptığı işbirliği çağrısına üniversitelerden destek geldi.

TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın’ın çağrısına ODTÜ, Ankara, Çankaya ve Türk Hava Kurumu (THK) üniversiteleri yazılı olarak yanıt vererek, iş dünyası ile işbirliğine hazır olduklarını iletti.

İŞADAMLARINA PİLOTLUK KARTI

Öte yandan, THK Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Dekanı Doç. Dr. Kahraman Güçlü Köprülü, TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın’ı ziyaret ederek, pilotluk eğitimleri hakkında bilgi verdi.

Yüksek lisans bölümlerinin, tüm üniversite mezunlarına açık olduğunu anımsatan Köprülü, ‘’Pilotluğu hayal edip de gerçekleştirememiş kişilere, yüksek lisans eğitimi vererek pilot olma fırsatı sunuyoruz. Pilotaj Yüksek Lisans Programı’nda yaş sınırlaması yok. Programa katılmak isteyen kişilerin sağlık kontrolünden geçmesi yeterli. Program 2,5 yıl sürüyor. Bu programda 260 saat uçuş fırsatı sağlanıyor’’ diye konuştu.

ÜNİVERSİTELERDEN DESTEK

Aydın’ın girişimini önemsediklerini kaydeden üniversite yetkilileri, hem kendilerinin dünya üniversiteleri, hem de Türk firmalarının global şirketlerle rekabet edebilmelerinin güçlerin birleştirilmesi ile mümkün olabileceğine vurgu yaptı. İşbirliğinin kurumsallaşması haline beyin göçünün önüne geçilebileceğinin altını çizen üniversiteler, TÜGİAD’la ortaklaşa yürütülecek her projede yer almak istediklerini duyurdu.

ODTÜ’den TÜGİAD Ankara’ya gönderilen yazıda, üniversite, sanayi, kamu işbirliğinin kurumsallaştırılmasının önemine değinildi. İşbirliği sayesinde katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün ve üretim yöntemlerinin geliştirilebileceği ifade edilen yazıda, ‘’Bu sayede Türkiye’nin dünya pazarında rekabet gücü yükseltilebilecektir.’’denildi.

ODTÜ’nün üniversite-sanayi işbirliğinin önemini yıllar önce kavrayarak projeler geliştirdiğinin belirtildiği yazıda, işletmelerin kendi öz varlıklarıyla gerçekleştiremeyecekleri teknoloji ve AR-GE kültürü edinmelerini sağlamanın hedeflenmesi gerektiği kaydedildi.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Ankara Üniversitesi‘nden TÜGİAD Ankara’ya gönderilen yazıda da, üniversitelerin, sanayinin teknoloji üreten ve ihraç eden, rekabet gücü yüksek bir yapıya dönüştürülmesine katkıda bulunması gerektiğine vurgu yapıldı. Yazıda, “Yeni bir ürünün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi ve standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında üniversite ile sanayi el ele çalışmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Üniversite-sanayi işbirliğinde sivil toplum kuruluşlarının önemine inandıklarını dile getiren Çankaya Üniversitesi de, TÜGİAD Ankara ile özellikle KOBİ’lerin geliştirilmesi ve daha genelde yerel ekonominin geliştirilmesi ve kümelenme projeleri kapsamında işbirliğinin önemli olduğu belirtildi.

THK Üniversitesi yazısında ise sanayi ile el ele vererek ortak projeler yürütmenin yüzyılın gereği olduğu bildirildi. Sanayinin ve üniversitelerin gücünü birleştirmenin büyük önem taşıdığı anlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler