KADIN

Genç jenerasyon hayat kaygısından harap oluyor

Genç kadın jenerasyonu finansal problemler, iş ve konut problemlerine bağlı olarak ‘anksiyete, güven eksikliği ve umutsuzluk nedeniyle harap oluyor’

Genç jenerasyon hayat kaygısından harap oluyor

• Geç ergenlik dönemindeki ve yirmili yaşlardaki kadınların büyük bir çoğunluğu yıpranmış ve yenik düşmüş durumdadır
• Bir hayır kampanyası olan Genç Kadınların Güveni tarafından anket yapıldı
• Ancak eleştirmenler üniversitelerdeki kadınların erkeklerden sayıca üstün olduğuna dikkat çekiyor

Geç ergenlik dönemdeki ve yirmili yaşlardaki kadınların büyük bir kısmı finansal problemler, iş ve konut problemleri nedeniyle yıpranmış ve yenik düşmüş haldedir.
Çalışmayı gerçekleştiren Young Women’s Trust kampanyasında görev alan Dr. Carole Easton ‘Birçok genç insan için yaşam çok zor ancak bizim anketimiz genç bir kadınsanız yaşamın muhtemelen çok daha zor olabileceğini gösteriyor’ dedi.

Bir raporda genç kadın jenerasyonu anksiyete, güven eksikliği ve umutsuzluk nedeniyle harap oluyor ifadesine yer verildi.
‘Biz bunalımda olan genç insan jenerasyonundan bahsediyoruz”
Fakat eleştirmenler üniversitelerde kadın sayısının erkeklerden çok daha fazla olduğuna, 30 yaş altındaki kadınların muhtemelen aynı yaştaki erkeklerden daha çok geliri olduğuna ve genç kadınlara kıyasla genç erkeklerdeki işsizliğin daha fazla olabileceğine dikkat çekiyor.

Populus Data Solutions tarafından 4,000’ini aşkın genç ile yapılan bir ankette kadınların %54’ünde ve erkeklerin %39’unda güven eksikliği olduğu bulundu. Genç kadınların neredeyse yarısı, yüzde kırk altısı, erkeklerin ise yüzde otuz sekizi yıpranmış hissettiğini dile getirdi.

10 genç kadından yaklaşık dördü mental sağlığı hakkında endişeli olduğunu dile getirirken bu oran geç erkeklerde onda üçe yakındır.
Kadınların yüzde otuz dokuzu hafta sonuna kadar parasını denkleştirmede zorluk çektiğini dile getirirken erkekler de bu oran yüzde yirmi yedidir. 10 genç kadından yediden daha fazlası iş yerinde ayrımcılık ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

paraTL

Dr. Easton ‘Geleneksel olarak gençlik güveni ve optimizmi ile karakterize olan yaşamın bu döneminde birçok genç insanın, özellikle genç kadınların geçinme konusunda yaşadığı sıkıntılar üzüntü vericidir. Ayrıca gelecek hakkında endişeli olan ve kendini yıpranmış hissedenlerin sayısı giderek artıyor’ dedi.

Dr. Easton, ‘geride kalma açısından gerçek risk altında bulunan genç kadınların ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılması konusuna önem vermeleri’ için Theresa May ve bakanlara çağrıda bulundu.
Ankette geç ergenlik dönemindeki ve yirmili yaşlardaki birçok kişinin finansal problemler, iş ve konut problemleri nedeniyle yıprandığı ve yenik düştüğü görüldü.

Ancak üniversite kabul kurumu UCAS tarafından geçtiğimiz ay yayımlanan rakamlar, ilk yılında üniversiteye yerleşen genç kadın sayısının erkeklerden 27,400 daha fazla olduğunu gösterdi. Ulusal İstatistik Ofisi tarafından derlenen veriler, 22-29 yaş aralığında tam zamanlı çalışan kadınların geçtiğimiz yıl aynı yaş grubundaki erkeklerden yüzde 0.8 daha fazla kazandığını ortaya koydu.
‘Düşük ücret veya hiç ücret almadan geçimini sağlamak konusunda sıkıntı yaşayan’ 16 ila 30 yaş arası kadınları temsil etmeyi amaçlayan vakıf, anksiyetenin bir kısmından Brexit’in sorumlu olabileceğini iddia ediyor.

Araştırmaya göre geleceği konusunda endişe duyan genç kadınların sayısı geçtiğimiz yıl içerisinde yüzde otuz sekizden yüzde elli beşe çıktı ve ‘Brexit faktörü ihmal edilemez’ denmiş.

Vakıf eski başbakan Gordon Brown’ın güvendiği kişilerden eski seçim danışmanı Deborah Mattinson ile Downing Street’teki güvenilir yardımcısı olan Barones Sue Nye’yi eleştiriyor.
Young Foundation’ın akademisyenlerinden Belinde Brown ‘Kadınlara sürekli ayrımcılığa maruz kaldığını söylemenin aslında kadınların öz güvenini düşürdüğünü gösteren çalışmalar bulunuyor. Genç erkeklerin daha fazla sorunu var’ dedi ve sözlerine ‘Biz genç insanlar hakkında ve feministlerin sıkça yaptığı gibi birbirlerine karşı kışkırtılmasını nasıl önleyeceğimiz üzerine düşünmeliyiz’ şeklinde devam etti.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler