ÇANAKKALE (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çözüm sürecine ilişkin, "Milletimizin 'evet' dediği yere kadar gideceğiz. Milletimizin 'dur' dediği yerden öteye gitmek gibi bir vazifemiz yok" dedi.
Kılıç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yılın En İyileri Ödül Töreni"ndeki konuşmasında, 25'i stadyum, 42'si olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzu, 49'u spor salonu, 15'i atletizm stadyumu olmak üzere 718 spor tesisinin yapımına devam ettiklerini bildirdi.
Bakanlığının, 184 öğrenci yurdu inşaatını sürdürdüğünü, 455 bin gence ayda 285'er lira karşılıksız burs verdiğini ve 100'e yakın gençlik projesini yürüttüğünü belirten Kılıç, çeşitli spor dallarında uluslararası organizasyonlar ile birçok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını anlattı.
Kılıç, Sarıkamış'ta 15 bin gençle birlikte 90 bin şehidin ruhunu Fatihalarla şad ettiklerini dile getirerek, Çanakkale'de sabah namazı vaktinde yine 15 bin gençle "57. Alay Vefa Yürüşüşü"nü tekbir ve dualarla gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Gençlerle milli ve manevi boyutlarda da birlikte olmaya gayret ettiklerini vurgulayan Kılıç, "Her şeye rağmen ekranda Bakanlar Kurulu üyesi arkadaşlarıma, ağabeylerime ve Fatma ablama baktığım zaman 'Yılın Bakanı' unvanını hak etmediğimi düşünüyorum" diye konuştu.
Kılıç, çok çalıştıklarını, gençlerden de bunu istediklerini söyledi.
Türkiye'de çok büyük değişim ve dönüşümlere imza attıklarına dikkati çeken Kılıç, şöyle devam etti:
"Bana 'ağabey' diye hitap etmenizden büyük gurur duyuyorum. 'Yılın Bakanı mı, Yılın Ağabeyi mi olmayı istersin-' derseniz, 'ağabey' olmayı tercih ederim. 'Sayın bakanım' gelir geçer ama 'Suat ağabey' ebediyen kalır. 'Sayın bakanım', 'sayın valim', 'sayın rektörüm', 'sayın vekilim'de resmiyet vardır. Seveni de sevmeyeni de sayın ibaresini isminin başına ekleyip o biçimde konuşmak zorundadır ama zorla 'Suat ağabey' dedirtemezsiniz. Severse der, sevmezse demez. O nedenle ağabey kısmını çok tercih ediyorum."
-"Sloganlara kulak asmayın"-
Kılıç, ömürlerinin terörle mücadelede geçtiğini belirterek, gençlerin hayatlarının bununla geçmemesini, kaynaklarının buna ayrılmaması temennisinde bulundu.
Demokrasi, hukuk, hepsinden önemlisi milletin vicdanına uyacak bir çözüm süreci içinde bulunulduğunu dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:
"Milletimizin 'evet' dediği yere kadar gideceğiz. Milletimizin 'dur' dediği yerden öteye gitmek gibi bir vazifemiz yok. Milletle beraberiz, bu yolu milletimizle beraber yürüyoruz. 35 yıldır terör var. Birileri, 'Böyle gelmiş, böyle gider' demektedir ama onlara kulak asmayın. Böyle geldi ama böyle gitmemesi lazım. Geldiği gibi giderse bir 35 yıl daha kaynaklarımız, aklımız, enerjimiz ziyan olacak demektir. Müsaade edin, destek verin, arkamızda durun, çözelim. Sloganlara kulak asmayın. Dünya görüşünüz ne olursa olsun. Elbette ki biliyorum, bu gençlik içinde benim siyasi görüşlerimi paylaşmayan kardeşlerim de var. Yolun başında ne dedik- Herkesin farklılığına saygı duyarız ama 4 değer etrafında birbirimize kenetleneceğiz. Nedir onlar- Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet. Gerisi çözüm süreci."
Daha sonra, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Kılıç'a, "Yılın Bakanı Ödülü"nü, üniversitenin Ortak Akıl Toplululuğu'nu temsilen bir grup öğrenci ise "Yılın Ağabeyi" plaketini takdim etti.
Kılıç, üniversite yerleşkesinde, İletişim Fakültesi uygulama alanının temel atma törenine de katıldı.
Muhabir: Fikriye Susam Uyar / Sedat Gök
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz