YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genelkurmay Başkanı Özel: Bilgileri savcılığı da verdik

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Uludere'de yaşanan olayla ilgili olarak "Elimizdeki her şeyi savcılara gönderiyoruz."...

Genelkurmay Başkanı Özel: Bilgileri savcılığı da verdik

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Uludere'de yaşanan olayla ilgili olarak "Elimizdeki her şeyi savcılara gönderiyoruz." dedi. Özel, yargının gizlilik kararı aldığını ama kimsenin bunlara riayet etmediğini savundu.

23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP'nin de Meclise gelip düşüncelerini açıklamasının hoş olacağını söyledi. Resepsiyona askerlerin katılmasının sorulması üzerine Gül, "Devletin bütün birimlerinin katıldığı yerde, silahlı kuvvetlerimiz de devletin en önemli birimlerinden, organlarından. Dolayısıyla silahlı kuvvetlerimizin böyle milli günlerde olması çok önemli anlam ifade edebilir. O bakımdan çok memnuniyet verici, bütün milletimize, herkese de çok gurur ve onur vericidir. O bakımdan büyük memnuniyet duyulmuştur herhalde." diye konuştu.

Barzani'nin terör örgütü PKK'nın silah bırakmasına yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Gül, "Doğru. Onlar da görüyorlar ki artık silahlı mücadele bu çağın ve bu dönemin mücadele şekli değildir. Söyleyecek sözü varsa işte gelir, sözünü söyler." karşılığını verdi.

Resepsiyona katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de Uludere'de yaşanan olayla ilgili olarak "Elimizdeki her şeyi savcılara gönderiyoruz." dedi. Komisyonun bilgi gelmediğine yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Özel, "İstediği bilgileri Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığının yetkisi çerçevesinde verdik onlara. Bilgileri savcılığa da verdik. Savcılığın uygun göreceği şekilde olanları da verdik Komisyona. Yargı gizlilik kararı almış ama kimse bunlara riayet etmiyor." diye konuştu.

Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmamalarının sorulması üzerine Özel, "Yönetmeliğe göre Anıtkabir'e kimlerin gideceği belli." karşılığını verdi. Terörle mücadelede sadece profesyonel askerliğinin yeterli olmayacağını dile getiren Özel, şöyle devam etti: "Karma olması lazım, hem zorunlu askerlik hem profesyonel askerlik. Bunun bir de maliyeti var. Maliye Bakanı'na bir sorun bakalım."

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, resepsiyona yalnız katılan Cumhurbaşkanı Gül'ü kapıda karşıladı. Gül, salonu dolaşarak resepsiyona katılanlarla ayaküstü sohbet etti. Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bir süre sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler