Dünya'daki insanların tamamı 'Evrim Kuramı'nı ya da incelediği kavram olan evrim yasasını reddediyor olabilir. Önemli olan bu reddedişin hangi sınanabilir, tekrar edilebilir, test edilebilir, yanlışlanabilir ve genel olarak "bilimsel" nedenlere dayandırıldığı. Eğer ki bilimsel bir argümanla reddedilemiyorsa, Dünya'daki tüm insanların evrimi reddetmesi (ve benzer şekilde kabul etmesi de), gerçekleri değiştirmez. Şu anda farkında olmadığımız yasalar, etrafımızda işliyor olabilir. Bunların bilmiyor oluşu, onların gerçekliğini etkilemez.
Evrim bir doğa yasası, ve bulgulara dayalı bilimsel bir gerçektir. Onun neden ve nasıl çalıştığını inceleyen bilimsel dala Evrimsel Biyoloji, bu bilim dalının merkezindeki teoriye ise Evrim Teorisi adı verilir. Evrim Teorisi ise zaman içerisinde değişmeye, gelişmeye, güçlenmeye açıktır. Çünkü evrim yasasının nasıl çalıştığı daha iyi anlaşıldıkça, o doğa gerçeğiyle ilgili teoriler daha da güçlenecek. Son 150 yıllık evrimsel biyoloji tarihinde olan da budur.
Doğadaki gerçekler, insanların algısı ve kavrayışından bağımsızdır. Anlaşılsa da anlaşılmasa da işleyişlerini sürdürürler. Çoğunluk kabul etse de etmese de canlılar evrimleşmiştir, ve bu süreç devam ediyor. İnsanların evrimle ilgili görüşleri evrimle ilgili gerçekleri değiştirmez ancak onlardan gerçekleri saklayabilir. ABD'li yazar Paul Auster "Ormanda bir ağaç devrilirse ve bunu kimse duymazsa, o ağaç ses çıkarmış olur mu, olmaz mı?" diye sorar. Bilimsel olarak o ağacın ses çıkardığı, kimse duymasa bile kanıtlanabilir. Sesi duymayan insan çoğunlukta olsa bile bu bir gerçektir. Ağacın ses çıkarıp çıkarmadığıyla ilgili bir oylama yapılsa ve sesi duymadığı için ağacın ses çıkarmadığı yönünde oy veren kişiler çoğunlukta olsa bile gerçek öyle değildir. Gerçeklere demokrasiyle ulaşılmaz.
Orijinal Makale: http://www.evrimagaci.org/fotograf/57/3152