KADIN

Gerçekten Doğuruyor musunuz?

Emin olmanız için size yardım edecek 7 soru

Gerçekten Doğuruyor musunuz?

Henci Goer

Arabanızda doğurma kuruntusu olanlar veya sürekli hastaneye veya doğum merkezine "yanlış alarm” yolculukları yapanlar, bu kontrol listesi sizin için.

Öncelikle, hamile kadının aniden korkmuş bir suratla karnını kavrayıp, soluk soluğa "Geliyor!” dediği TV tasvirlerini unutun. Her şeyi anlayacak zamanınız olacak. Ortalama doğum süresi ilk kez anne olan kadınlar için dokuz saat ve tekrar doğum yapan kadınlar için altı buçuk saat sürer —ve düzenli, acı verici, kasılmaların ilk atakları üç dakika sürenbeş dakikalık aralıklarla oluşur. Çoğu kadınınki farklı olur, çoğu olmazsa, ilk belirsiz sancıdan birkaç saat sonra başlar ve bu seyir devam eder. Ne geliştiğini görmeyi beklerken, işte doğum öncesi kasılmaları ve gerçek McCoy'u ayırt edebilmeniz için size yardım edecek yedi ana nokta.

  1. Kasılmalar nasıl hissettiriyor?

Doğum kasılmaları kasıkların alt tarafında veya sırtın alt kısmında hissedilir. Önden arkaya veya arkadan öne veya bacaklarınızdan aşağı doğru hareket edebilirler. Adet sancısı veya gaz krampları gibi boğucu ve sancılıdırlar. Aylar boyunca tecrübe edeceğiniz doğum öncesi sancılar, göbeğinizin etrafı sıkılıyor veya bebek aniden her yöne uzuyormuş gibi hissettirir.

2. Ne kadar güçlüdürler?

İyi, etkili bir doğum sancısı, siz sancıyı çekerken,yürüyemeyeceğiniz veya konuşmayacağınız kadar güçlüdür.

  1. Birbirlerine ne kadar yakındırlar? Kasılma aralıklarını ölçmek için birinin başlangıcından diğerinin başlangıcına kadar zaman tutun. Çoğunlukla üç dakika ila beş dakika arasında değişen düzenli bir seyir arıyorsunuz. Genel tavsiye, özel hususların dışında, eğer ilk bebeğinizse birkaç saat, daha önce doğum yaptıysanız bir saat içinde çok sıklaştıklarında hamlenizi yapmanızdır.

4. Ne kadar sürerler?

Kasılmalar başlamasından bitimine kadar aşağı yukarı bir dakika sürer. Bazen erken doğumlarda biraz daha fazla sürdüğü görülür ama genellikle ne zaman başlayıp, ne zaman bittiğini söylemenin zor olacağı kadar yumuşak oldukları içindir.

5. Seyir zaman içinde değişir mi?

Doğum kasılmaları zaman geçtikçe uzayacak, daha güçlü olacak ve daha sık olacak. Doğum erkenden aktif döneme doğru vites değiştirdiğinde, diyelim ki bir veya iki saat, kasılmalar sıklıkla bir seviyede ilerler ve sonra oldukça kısa bir süre için yoğunlaşır. Doğum öncesi kasılmalar bazen birkaç saatin üzerinde çok düzenli olabilir ama seyir aynı kalır.

  1. Hareketlerinizi değiştirmek onları etkiler mi?

Doğum öncesi sancılar siz aktifken gelirse, yavaş yavaş tükenir ve sanki ılık bir banyo yapıyormuşsunuz gibi bir rahatlamaya çevirir. Aynışekilde, eğer dinlenip, kalkar ve etrafta hareket ederseniz, genellikle geçerler. Doğum sancılarını biraz geçirmeyi başarabilirsiniz, ama nadir istisnalarla, bebek doğmadan hiçbir şey onların geçmesini sağlamaz.

7. Suyunuz mu geldi?

Eğer pat diye veya fışkırarak gelirse, bunu takip edecek kasılmalar ilerleyen doğumun içinde gelişecektir. Küçük bir sızıntıyla, kasılmalar bir yere yönlenmeyebilir.

Elbette iç güdünüzü kullanmak istersiniz. Eğer bu sizin ikinci bebeğinizse ve üç dakika süren ama sadece otuz saniye süren güçlü kasılmalarla uyandıysanız, bir dakika sürede olmalarını beklemek istemezsiniz. Diğer taraftan, eğer üç saat boyunca beş dakika süren kasılmalar yaşıyorsanız, ama kasılmaları yaşarken hala yaptığınız şeyi yapabiliyorsanız, acele etmenize gerek yok.

Eğer ne olduğundan emin değilseniz ve gün ortasıysa, doktorunuza veya ebenizin ofisine uğrayıp, kontrol ettirebilirsiniz. Gece veya hafta sonunda, hastaneye veya doğum merkezine gidebilirsiniz. Hemşireye veya ebeye kontrol olmak istediğinizi ama kesin olmasına yeteri kadar yakın değilseniz kabul edilmemenizi açıklayın. Bir saat kadar gezinip, bir değişiklik var mı diye tekrar kontrol olmanız gerekebilir.

Ve işte ona sahipsiniz; nerede doğmasını istiyorsanız, bebeğinizin orada doğması kesin olmayabilir (hiçbir şey mükemmel değildir).

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler