EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gerek ... gerek ... ne demek? Gerek ... gerek ... birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede kelimeler yapı bakımından türlere ayrılırlar. Bu türler basit, türemiş ve birleşik olarak farklılaşır. Basit kelimeler türü değişmemiş kelimelerdir. Türemiş kelimeler anlam bakımından değişmiş sözcükler, birleşik kelimeler ise birden çok sözcüğün birleşmesi ile oluşan kelimelerdir. Birleşik kelimeler bir isim veya eylem olarak görülebilirler. Gerek ... gerek ... de yapı bakımından birleşik kelimeler arasındadır. Gerek ... gerek ... TDK sözlük anlamı nedir?

Gerek ... gerek ... ne demek? Gerek ... gerek ... birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Gerek ... gerek ... ne demek?

Birleşik kelimeler farklı şekilde oluşabilirler. Birleşik kelimeyi oluşturan sözcükler anlam kayması yaşayabilirler. Böyle bir durumda, birleştirilen sözcüklerin hepsi anlamını kaybedebilir, bir kısmı anlam kaybına uğrayabilir veya hepsi gerçek anlamını koruyabilir. Ancak birleştirilen kelimeler gerçek anlamını korusa bile ortaya çıkan birleşik kelime bu anlamlardan farklı bir şeyi ifade eder. Birden fazla sözcükle oluşturulmuş Gerek ... gerek ... birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Gerek ... gerek ... TDK sözlük anlamı nedir?

Gerek ... gerek ... Ne Demek? Gerek ... gerek ... birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Gerek ... gerek ... birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.

Gerek ... gerek ... TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. bağlaç Kelimeleri, kelime öbeklerini, görevdeş ögeleri birleştirme, eşitlik, istenileni seçme vb. anlamlar katarak bağlayan kelime

    Gerek ... gerek ... Birleşik Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Gerek baba gerek de ana tarafından sofuluk göreneğine vâris olamadım." - Yahya Kemal Beyatlı

En Çok Aranan Haberler