HABER

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan firmaları açıkladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ağustos ayı denetimlerinin ardından üretiminde taklit ve tağşiş yapan firmaları belirledi ve bu firmaları resmi internet sitesinden vatandaşlara duyurdu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan firmaları açıkladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı her ay olduğu gibi incelemelerini, denetimlerini sürdürüyor. Firmaların belirlenen kriterlere uygun üretim yapmalarını amaçlayan ve yaptığı denetimlerle firmaları kontrol altında tutmaya çalışan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu konuda sorumluluğunu yerine getirmeyen firmaları cezalandırmaya devam ediyor. Ağustos denetimlerinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan firmaları açıkladı. Taklit ve tağşiş yapan firmaların listesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı resmi web sitesinden vatandaşlarla paylaşıldı.

Tarım Bakanlığı, 2016 Ağustos ayında 558 bin 492 gıda denetimi gerçekleştirirken, bu denetimlerde 8 bin 551 adet idari para cezası uygulandı, 69 firma hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenen 229 firmaya ait 355 parti ürün internetten vatandaşlara duyuruldu.

ET ÜRÜNLERİNDE AT ETİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan denetimlerde et ve et ürünlerinde; at eti, tek tırnaklı eti, tükrük bezi, sakadat, kanatlı eti, soya tespiti, deri dokusu tespiti yapıldı. Süt ve süt ürünlerinde ise bitkisel yağ, süt yağı harici yağlar, jelatin, nişasta kullanıldığı tespit edildi. Bitkisel yağlarda; pirina yağları, tohum yağları, daha düşük kaliteli yağlar, pamuk yağı, yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu tespit edildi. Bal üretiminde ise; protein ve ham bal delta C13 değerleri arasındaki fark, C4 şeker oranı, prolin miktarı, HMF, fruktoz/glukoz'a rastlandı. Alkollü içecek üretiminde; hacmen alkol miktarı ve metanol değerinin belirlenenin dışında olduğu tespit edildi. Baharatta buğday nişastası hücreleti tespit edilirken, takviye edici gıdalar ve benzeri ürünlerde sildenafil, tadalafil, sibutramin, atropin, diklofenak, metamizole rastlandı. Çikolata, enerji içeceği, kahve ve şekerli mamüllerde sildenafil, tadalafil, thiosidenafil, kafein, parasetamole, şekerli mamüllerde ve alkolsüz içeceklerde de yine sidenafil, dimetilsidenafil, tadalafil, thiosildenafil kullanıldığı belirlendi.

Taklit ve tağşiş yapılan ürünlerin listesi için tıklayın

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler