YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gıda Üreticilerine Hijyen Eğitimi

5996 sayılı Kanun’un uygulanmasına dair 17/12/2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe...

Gıda Üreticilerine Hijyen Eğitimi

5996 sayılı Kanun’un uygulanmasına dair 17/12/2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren “Gıda Hijyeni Yönetmeliği”nin 21. Maddesi ile gıda işletmecilerine hijyen eğitimi verildi.

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığının girişimi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Karabük Endüstri Meslek Lisesi’nde Karabük’te hizmet veren, fırın, pastane, büfe, lokanta, cafetarya gibi işletmelerin sahiplerine ve çalışanlarına Hijyen eğitimi verildi.

İki ayrı sınıfta yapılan ve 100’ün üzerinde esnaf ve çalışanın katıldığı eğitim kursunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililer tarafından 5996 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı hakkında bilgilendirilme yapılarak, hijyen ve sanitasyonla ilgili tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı gibi konularda eğitim verildi.

Karabük Esnaf ve Sanatkalar Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, ekmek kodeksi tebliğine göre gıda ürünleri ile temas eden esnaflar ve yanında çalışanların hijyen eğitiminden geçip sertifikalanması gerektiğini söyledi.

Tümen, Birlik olarak bünyelerinde bulunan odalarla irtibata geçerek, Esnaf Odaları Birliği olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Karabük Üniversitesi ile yazışmalar yaparak bilgi ve hijyen kursu verdiklerini söyleyerek, “ Çok yoğun bir katılım oldu. Burada verilen hijyen eğitimi sonrası belgelerini alacak olan arkadaşlarımıza bundan sonra ceza yememeleri için bundan sonra ne yapmaları ve nelere uymaları konusunda da detaylı bir eğitim verildi. Burada eğitime gelip imtihanla belgeyi almak her şeyin bitişi anlamına gelmez. Bundan sonra hijyen kurallarına mikrobik her türlü etkenlere karşı kendimi nasıl koruyabilirim ve tüketiciye nasıl daha hijyen bir ürün sunabilirim diye kurallara uymak zorunda kalacak. Bizim için halkımız için tüketici için yasal bir zorunluluk var. Bu zorunluluk dahilinde üreticilerimizi aydınlattık ve kursa tabi tuttuk. Belgelendirme yapılarak bundan sonrası içinde bu kursların bizzat takipçisi ve tatbikçisi olarak tüketiciye ürünlerini sunarlar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler