Giresun Üniversitesi’nde Yurtdışı Lisansüstü Eğitim için Yurt İçinde Verilen Yabancı Dil Kurslarının Değerlendirme Çalıştayı başladı.
Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Çalıştaya, Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, İdari ve Akademik personellerinin yanı sıra Ankara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversi’nin yetkilileri katıldı.
Çalıştayın, açılış konuşmasını yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, “Milli Eğitim Bakanlığımız Orta Öğretim Genel Müdürlüğü ile “Yabancı Diller Bölümlerinde yürütülen kurslarla ilgili olarak Ankara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversi’nin yetkililerini ağırlıyoruz. Bu rektörü olduğum üniversitem ve ilimiz adına oldukça gurur verici bir durum. 1416 Sayılı Kanun gereği Üniversitemizin öğretim elemanı ve kamunun uzman personel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yurt dışına lisansüstü eğitim yapmak üzere burslu öğrenci gönderilmektedir.Bu öğrencilerin yurtdışındaki üniversitelerde kabul alabilmeleri için yurt içinde yabancı dil kurslarına tabi tutulduğu bilinmektedir.Bu açıdan Yabancı Diller Yüksek Okulu Yabancı Diller Bölümünde gerçekleştirilen kursların değerlendirilmesinin yapılması amacıyla çalıştayın Giresun’da gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer ve Ortaöğretim Genel Müdürümüz Sayın Ercan Türk’e teşekkür ederiz. Giresun Üniversitesi olarak şuanda ilgili kanun kapsamında Milli Eğitim Bakanlığının Üniversitemize tahsis ettiği kontejan sayısı toplam olarak 38’dir.ABD başta olmak üzere İngiltere, Kanada, Almanya, Avusturalya gibi dünyanın önemli ülkelerinde bu öğrencilerimiz yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmektedir” dedi.
Türkiye’de beklentilerin her geçen gün arttığını belirten Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk ise “Dünyada çok sık değişim ve dönüşüm yaşanmaktadır. Türkiye’de 20,10,5 yıl öncesinin hatta bir yıl öncesinin şartları aynı değil. İhtiyaçlar,yöntemler değişiyor ve beklentiler artıyor.Dolayısyla değişim ve dönüşüm olgusu bizde de arayışları zorunlu kılıyor” diye konuştu.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da her alanda olduğu gişbi eğitim alanında da Atatürk’ün yolunda gidilmesi gerektiğini belirtti.
Beyin gücünü iten değil çeken bir ülke olmamız gerektiğini belirten Vali Dursun Ali Şahin ise konuşmasında “Bizler kökleri 5 bin yıl öncesine giden bir geleceğiz. Nereye gidersek ilmin yine yurda dönmesini sağlamalıyız, bilmeliyiz. Beyin gücünü itmemeliyiz. Eğitim programı kapsamında yabancı ülkelere giden ve gidecek olan öğrencilerimiz gittikleri o yerlerde kalmamalıdır. Oradaki bilgilerini, birikimlerini geri getirmelidirler. Dişinden tırnağından artırarak onları okutmaya çalışanları unutmamalıdırlar” ifadelerini kullandı.
Giresun Üniversitesi’nde 3 gün sürecek olan çalıştay yapılan protokol konuşmalarının ardından devam etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz