Giresun'un Şebinkarahisar ve Alucra ilçelerinde 500'er adet olmak üzere bin adet keklik doğaya bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Şebinkarahisar ilçesi Aslanşah köyünde düzenlenen doğaya keklik bırakma programında yaptığı konuşmada, kekliklerin bölgede görülen kene ve süneye karşı biyolojik mücadeledeki öneminin büyük olduğunu söyledi.
İnsanların sürdürülebilir bir doğal ortamda yaşamak istediklerini ve bırakılan kekliklerin tahrip olan doğanın eski haline gelmesine katkı sağlayacağını dile getiren Bulut, şöyle devam etti:
"Doğaya saldığımız keklikler aynı zamanda bölgedeki av ve avcılık potansiyelinin artmasına sebep olacak. İlimizde yıl sonuna kadar 400 adet keklik ve 500 adet de sülünü doğaya bırakacağız. Şu ana kadar 2 bin 500 keklik ve 2 bin 500 sülün olmak üzere doğaya 5 bin adet kanatlı bıraktık. Yaptığımız çalışmalarla toplam 6 bin 900 adet kanatlıyı doğaya bırakmış oluyoruz. Kanatlıların yanı sıra balıkların üremesi için de çalışmalar yapıyoruz. Giresun'da 2012 yılında birkaç dereden anaç kırmızı benekli alabalık alarak tesislerimizde çoğaltacağız."
Şebinkarahisar Kaymakamı Avni Oral ise insanların son zamanlarda şehirleşmeyle ekolojik dengeyi bozarak farklı bir yöne doğru çektiğini savunarak, "Doğaya salınan kekliklerle, doğadan aldığımızı doğaya iade edeceğiz. Bölgemizde keklikleri doğaya salarak, heba ettiğimiz doğayı bu katkılarımızla eski haline getirme gayreti içerisinde olacağız" dedi.
Programda daha sonra 500 keklik doğaya bırakıldı.
Buradaki programın ardından Alucra ilçesi Demirözü köyünde de 500 adet keklik, Kaymakam Hacı Arsalan Uzun'un da katıldığı programla doğaya salındı.
Muhabir: Gültekin Yetgin
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz