HABER

Gizli kameralı rüşvet operasyonu

Gizli kameralı rüşvet operasyonu

İZMİR (İHA) - İzmir'in Urla İlçesi'nde, 25 kişinin Tapu Sicil Müdürlüğü'nde tapu işlemleri esnasında rüşvet alındığı şikayeti üzerine gözaltına alınan 4'ü bayan 15 kişinin sorguları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Urla Cumhuriyet Savcılığı Tapu Sicil Müdürlüğü'ndeki rüşvet iddialarını değerlendirerek, 15 gün önce Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne operasyon talimatı verdi. Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla gizli kameralar yerleştirilen Tapu Müdürlüğü, 15 gün boyunca kameralarla izlendi. Görüntülerde rüşvet alındığının belirlenmesi üzerine 10 Tapu Sicil Müdürlüğü çalışanı ve 5 emlakçı gözaltına alındı. Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaptıkları incelemelerde güvenlik kamerasında verilen rüşvetin 50 YTL ve 20 YTL arasında değiştiğini, alım satım işlerinde de 100 YTL alındığı tespit edildi. Ayrıca 2 trilyon değerinde 2 gayrimenkulun sahte evraklarla, başka kişilere satıldığı iddia edildi. Operasyonun sürdüğü açıklanırken, isimleri belirlenen 4 kişinin de arandığı bildirildi.

Gözaltına alınan İlçe Tapu Müdürü M.S.Ö. (Mehmet Sami Öztekin) ve diğer çalışanlar, rüşvet iddialarını kabul etmedi. Gözaltında bulunan 5 emlakçı da ifadelerinde kameralar tarafından tespit edilen paraların rüşvet olmadığını ileri sürerek, "Verilenler rüşvet değildir. Tapu dairesinde çalışan Işın Karadağ'ın sigortası olmadığı ve maaşı az olduğu için emlakçılar aralarında para toplayarak, Karadağ'a maaş veriyordu. Biz paraları müdüre verdiğimiz için müdür de parayı veriyordu" dedi.
Urla Tapu Sicil eski Müdürü A.G. (Ali Girgin) ise ifadesinde, Tapu Müdürü M.S.Ö'ye verdiği paranın rüşvet değil borç olduğunu iddia etti.

Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, soruşturmanın Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütüldüğünü belirterek, "Urla'da oturan vatandaşların 6 aylık şikayetleri değerlendirildi. İlçemiz Tapu Sicil Müdürlüğü'nde iş ve işlemleri olan vatandaşların işlerini yaptırırken kurum personelinin zorluk çıkardığı, işlerini geciktirdikleri veya savsakladıkları, para alarak iş yaptırdıkları, özellikle emlakçıların işlerini ön planda tutarak bir şebeke oluşturdukları ve bunun karşılığında da para aldıkları anlaşılmıştır. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla 15 gün süren takipten sonra görüntüler izlenerek, adı geçen kurumdaki çalışan personellerin vatandaş şikayetlerinin doğruluğunu kanıtlayacak bilgi ve belgelere ulaşılmıştır. Tapuların ve evrakların incelenmesi için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nce başmüfettiş görevlendirilmiştir" dedi.

Bu arada, operasyon kapsamında 2 gündür kapalı bulunan İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü bugün il merkezinden gelecek 10 kişilik personelle hizmete devam edecek.

En Çok Aranan Haberler