Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğrencileri, Gaziantep’in tarihi ve turistik yerlerini inceleyerek 'kültür elçisi' olmaya hazırlanıyor.
ÇEKÜL Vakfı ve GKV Özel Okulları tarafından ortaklaşa yürütülecek olan çalışmanın ilk adımında, 28 GKV’li öğrenci okul içerisinde özel eğitim alarak, Gaziantep’in tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi sahibi olacak. Uygulamalı olarak gerçekleştirilecek olan çalışmada; GKV Özel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ayşe Özçınar, İbrahim Halil Ayaz, Sema Özer ve Nuray Bozyiğit proje rehberliğini yürütecek. Proje kapmasında görev alacak gönüllü kültür elçilerinden ilk 28 GKV’li öğrenci, proje kapsamındaki ilk eğitimlerine başladı. Okullarında aldıkları eğitimin ardından öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde Metin Sözen Kültür Evi’ne giderek ÇEKÜL eğitimcilerinin bilgilendirici sunumlarını dinledi. Öğrenciler, aldıkları eğitimin ardından 'eski Antep evi'nin bir örneği olan Metin Sözen Kültür Evi'ni hayranlıkla gezerek, tanıtımla ilgili neler yapılabileceği yönündeki görüşlerini rehberleriyle paylaştı. Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokul öğrencileriyle yürütülen proje, öğrencilerin Gaziantep’in kültürel zenginliğinin farkına varmalarını, doğal ve kültürel mirasın korunmasına ilişkin bilgi ve duyarlılık kazanmalarını, kültürel kimlik duygusu, korumacılık ve kentlilik bilinci geliştirmelerini amaçlıyor.
Programda kentin mimari, coğrafi, arkeolojik özellikleri ve yaşam kültürüyle ilgili bilgi aktaran sunuşların ve alan gezilerinin yanı sıra, etkileşimli eğitim ortamı sağlayan sorgulayıcı, düşündürücü, öğrencilerin katılımını destekleyen uygulamalar yer alıyor. Gelecekle ilgili söz sahibi olmaya özendirilen GKV’li öğrencilerin, uygulama sonrası Gaziantep Kolej Vakfı'nın ve Gaziantep’in ‘kültür elçisi’ olacakları bildirildi.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, "Öğrencilerimizin, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkması, geçmişten geleceğe uzanan bu mirasın korunması, tanınması ve tanıtılması için yürüttükleri bu çalışmaları takdirle izliyor ve destekliyoruz. Kültürel miras eğitim programlarının hedefi; öğrencilere kentlilik bilinci kazandırmak, yaşadıkları kentin doğal ve kültürel zenginliklerinin farkına varmalarını sağlamaktır. Özgün ve katılımcı bir eğitim yönteminin benimsendiği bu programda, GKV öğrencileri yeni bilgiler edinirken, yaratıcı etkinliklere de katılarak ‘yerinde’ ve ‘yaparak-yaşayarak’ öğreniyorlar. Proje eğitim-öğretim yılı sonuna kadar devam edecek olup, önümüzdeki dönemlerde elde edilen sonuçlarla ilgili çeşitli sergiler ve etkinlikler de düzenlenecektir" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz