YEMEK

Glutensiz Beslenerek 7 Hastalıktan Kurtulmak Mümkün

Gluten, başta buğday olmak üzere çavdar, arpa, yulaf gibi tahıl grubunda bulunan ve 50’nin üzerinde farklı hastalığa yol açabilen bir tahıl proteinidir. Günümüzde Gluten intoleransı ya da çölyak hastalığına sahip insanların yüzde 99’u teşhis edilememektedir.

Glutensiz Beslenerek 7 Hastalıktan Kurtulmak Mümkün

Bağırsak ve sindirim problemleri.

Bağırsaklarımızın doğal florasını olumsuz etkileyen gluteni hayatınızdan çıkardığınızda peklik sorunlarından, şişkinlik ve gaz sorunlarına kadar pek çok sorunu ortadan kaldırmış olacaksınız.


Alerjiler ve cilt problemleri.

Sebebini bilmediğiniz geçmeyen cilt problemleriniz, kaşıntı ve deri döküntüsü problemlerinizin arkasında sinsi bir düşman yatıyor olabilir. Bunu öğrenmenin basit yolu gluteni bir süre tamamen hayatınızdan çıkarmak ya da bir alerji testi yaptırmak.


Kilo ve bölgesel yağlanma sorunları.

Özellikle karın ve basen bölgesinde biriken yağların da sorumlusu olarak görebilirsiniz. Tiroidin çalışma dengesini bozarak, tiroid organında toksik etkilere yol açarak hızla kilo almaya giden süreci başlatabilir. Vücudun glutene karşı toleransının dolmasıyla başlayan bir sürecin devamında kilo gibi etkilerin görülmesi çok doğaldır.


Tip 2 diyabet ve insülin direnci.

Unlu gıdaların özellikle tip 2 diyabet hastalığında çok önemli bir rolu vardır. Tip 2 diyabet; kişinin beslenme bozukluğu temelli bir hastalıktıritip 1 diyabet gibi genetik kaynaklı değildir. Un tüketmek şeker yemekten bile daha tehlikelidir ve özellikle basit karbonhidrat ihtiva eden beyaz un mamüllerinin pankreası çalışmasını olumsuz yönde etkilediğine dair bilimsel kanıtlar bulunmaktadır.


Migren ve baş ağrısı.

Basit bir baş ağrısından, migren problemlerine kadar bazen sadece vücuttaki alerjik reaksiyonun göstergesi olarak düşünebileceğimiz bir rahatsızlık olabilir. Temelinde başka sorunlar yoksa sadece gluten proteini ile ilgili bir alt yapısı olma ihtimali güçlüdür.


Çölyak hastalığı.

Çölyak hastalığı; gluten proteinine karşı ince bağırsağın kronikleşmiş alerjik reaksiyonundan ileri gelmektedir. Günümüzde tespit edilmemiş gizli çölyak hastalığı bulunan kişi sayısı giderek artış göstermektedir. Başlıca belirtileri; kansızlık, iştahsızlık, şişkinlik, büyüme geriliği, kaslarda güçsüzlük vb. şeklindedir. Bu hassasiyet tüm yaşam boyunca süreceği için tek tedavisi glutensiz beslenmektir.


Beyin tahribatı ve gluten bağımlılığı

Dr. Cristiine Ziondiuo ve bir grup uzman gluten içeren besin türlerinin midedeki sindirim sırasında morfine benzer bir kimyasal meydana getirdiğini, "Exorphine" adlıbu kimyasalın sindirim sırasında beyne ulaşarak beyinde afyon türevlerini algılayan türevleri uyararak tıpkı uyuşturucu almış gibi bir etki gösterdiğini belgelediler. Bir grup üzerinde yaptıkları testlerin sonucunda bu kişilerin glutene bağımlı hale gelmesi ile birlikte glutenin yol açtığı yüksek kan şekeri sayesinde beyin hücrelerinde tahribata ve mikro iltihaplanmaya yol açtığını ve süratle ilerlediğini gözlemlediler...

En Çok Aranan Haberler