Marmara Bölge Planı Hazırlıkları Çanakkale’nin Gelibolu İlçesinde yapılan toplantı ile gerçekleştirildi.
Gelibolu Atatürk Teknik Kız Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirilen toplantı Ajansın tanıtımının yapılması ile başladı. Bu tanıtımın hemen ardından toplantının açılış konuşması, Ajansın Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Ertuğrul Burak Meriç tarafından yapıldı.
Meriç, konuşmasında Bölge Planı, Bölge Planı Vizyonunun ne olduğunu sinevizyon gösterimi ile hem sundu hem anlattı. Meriç anlatımın her ilçe çalıştayına gelmeden önce ilçe hakkında detaylı çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Gelibolu'da yağ, şeker ve un var ama hala helva hazır değil, neden değil işte bu toplantıda sorunlardan çok sorunların cevaplarını vereceğiz. Kalkınma ajanslarının ülkemizde olduğu gibi diğer ülkelerde de, amaçları aynıdır. Bulundukları bölgenin kalkınmaları için projeler yapmaktadırlar. Bölgemizde 31 ilçe var. 27 ilçede çalıştaylarımızı yapmak üzere yola çıktık ve bugün burada da, 18'ci çalıştayımızı yapıyoruz" dedi.
Konuşmasının sonunda Gelibolulara birde müjde veren Birim Başkanı Meriç, Gelibolu'dan sunulan projeler arasından 3 projeye destek onayı çıktığını bunlardan 2'sinin sosyal kapsamda, diğerinin de Tarım kapsamında olduğunu söyledi. Bu konuşmadan sonra Güney Marmara Kalkınma ajansı uzmanı Tuğba Bozkurt ise, Bölge planı, ilçeye bakış, çalıştayın hedefi ve strateji çalışması ve yerelden alınan fikirlerin 2013 çalıştayına sunulacağı açıklamalarında bulunurken, bölge planı, planlama sürecinin her aşamasında yerel paydaşların katılımıyla hazırlanacağını belirtti. Ajans uzmanı Şuayip Ünal’ın moderatörlüğünde başlayan çalışmada katılımcılardan Gelibolu için tespit ettikleri ve öncelik olarak değerlendirdikleri sorunları ve çözüm yolları hakkında fikirler alındı.
Çalıştaya katılan kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve ve özellikle turizm sektör temsilcileri, Gelibolu'da Turizm sezonunun kısa oluşunu sorun olarak görürken, alt yapı eksikliği, yol su ve hala bu çağda çözüm yolları, ikincil konutların katma değere elektrik sorunlarının olduğunu vurguladılar. İlçenin İnanç turizmi başta olmak üzere alternatif turizm alanlarının geliştirilmesi ve turizmi tüm bir yıla yayacak yatırımlar için desteklerin artırılması şeklinde öne çıktı.
Turizm için kentsel altyapı çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini söyleyen katılımcılar bölgede planlama eksikliğine ve yavaşlığına da değindiler. Özellikle Çevre Düzeni Planı’nın bir an önce devreye girmesinin bölgeye yapılacak planlamaların önünü açılacağı dile getirilirken, bir de Gelibolu’nun üniversiteye kavuşturulması vurgulandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz