Kilo mu vermek istiyorsunuz? Göbeğinizi eritmek ve daha ince bir bele mi kavuşmak istiyorsunuz? Yanıtınız evet ise baharatların gücünden yararlanmalısınız. Sevdiğiniz yemeklere birazdan Mynet Kadın sayfalarında okuyacağınız yararlı baharatlardan ilave ederek göbeğinize "elveda" diyebilirsiniz.
İşte belinizi inceltmeye yarayan 10 süper baharat...
ACİL KİLO VERMESİ GEREKENLERE ÖZEL 9 YEMEK TARİFİ
Zencefil
Bu aromatik baharat, mide rahatsızlıklarında yatıştırıcı özellik taşıyor ama aynı zamanda kilo da verdiriyor. Antioksidan yönünden zengin olan bu baharat, acı biberde bulunan kapsaikin adlı bileşik ile yüklü. Çalışmalar, kapsaikin maddesinin metabolizmayı hızlandırdığını ve sonuç olarak da kalori yaktığını gösteriyor. Metabolism dergisinde yayımlanan bir araştırma sonucuna göre, zencefil gıda termik etkisini artırır ve tokluk duygusunu destekler.
Maydanoz
Maydanozu salatalarınıza daha fazla eklemeye ne dersiniz? Uzmanlar, maydanozda bulunan antioksidanların karaciğer metabolizmasını geliştirdiğini açıklıyor. Peki bu durum, kiloyu nasıl etkiliyor? Vücudun en büyük organı olan ve midenin sağında yer alan karaciğer, vücutta besinlerin depolanması ile birlikte sindirim ve metabolizma için çok önemlidir. Tıkanmış, hasarlı veya yağlı bir karaciğer, metabolizmayı yavaşlatabilir ve bu şekilde fazla kilo alımına yol açabilir.
Sarımsak
Anti-enflamatuar ve doğal antibiyotik özelliği taşımasıyla bilinen sarımsak, aynı zamanda bir yağ yakıcıdır. Kore'de araştırmacılar, yedi hafta boyunca yüzde 2 ya da yüzde 5 sarımsak ile desteklenmiş yüksek yağlı diyetlerle beslenen farelerde vücut ağırlığının düştüğünü tespit etti.
Biberiye
British Journal of Nutrition dergisinde yayımlanan bir makaleye göre, biberiyede bulunan karnosik asit, açlık kan şekeri seviyesini düşürerek kilo alımına sınır koyar. Açlık kan şekeri, sekiz ila 12 saat yiyeceksiz kalındığında (genellikle gece) ölçülen şeker değeridir. Bir başka çalışmaya göre, polifenol ve flanonoid bileşenlerini içeren biberiye, tip 2 diyabetle ilgili enzimlerin engellenmesine yardım eder.
Zerdeçal
Kurkuminden gelen pigment, doğrudan vücudun iltihabına karşı hareket eden bir fitokimyasaldır. Enflamasyonu kontrol altına almak, vücudun, metabolizmayı uyarıcı bir hormon olan leptini kabul edebilirliğini geliştirir.
Pul biber
Baharata acı tadını veren kapsaikin maddesi, metabolizmayı hızlandırmayı sağlar. Hollanda'da yapılan bir çalışmada küçük dozlarda her yemeğe pul biber katmak (2.56 mg kadar kapsaikin), negatif enerji dengesi artmış yağ oksidasyonunu artırarak vücudu daha fazla yağ yakmaya teşvik eder.
Kırmızıbiber
Acı yemek, kalori yakmasının yanı sıra iştahınızı da frenlemeye yardım eder. Perdue Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, normalde kırmızıbiber sevmeyen katılımcıların beslemesine altı hafta boyunca kırmızıbiber dahil edildiğinde, açlık seviyelerinde bir düşüş yaşadıkları gözlemlendi. Tıpkı zerdeçal gibi bu baharat da bağışıklık sistemini güçlendirmeye, soğuk algınlığı ve bakterilerle mücadeleye yardım ediyor.
Hardal tohumu
Hardal bitkisinden elde edilen bu keskin baharat, tam bir metabolizma güçlendirici özelliktedir. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, hardal bitkisinde bulunan homobrasinolit bileşeni, kas hücrelerini uyararak vücudun dayanıklılığını ve kas kütlesini artırır. Uykuyu düzene koyan melatonin hormonu, hardalda da bulunur. Bu hormon, "bej yağlar" denilen, kalori yakan ve kilo kontrolünü sağlayan yağ hücreleri grubunu uyarır.
Karabiber
Koreli araştırmacılar, karabibere güçlü tadını veren pipeline maddesinde yağ yakıcı güç olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan çalışma sonucuna göre pipeline, yeni yağ hücrelerinin biçimlenmesini önler ve bunu yaparken, başka yollarla yağı kontrol altında tutmaya yardım eden metabolik zincir reaksiyonu başlatabilir.
Tarçın
Araştırmaya göre tarçın, hücrelerdeki glikozun hareketine yardım ederek yağ depolama hormonu olan insülini engeller. Ayrıca tarçının iştah kesme özelliği de vardır.
GÖBEK ERİTME EGZERSİZLERİ VİDEOMUZDA
/