YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göçük altında kalanlarla ilgili karadan da bir sonuç alınamadı

Afşin-Elbistan Termik Sanrali B Ünitesi'ne kömür temin edilen Çöllolar kömür havzasında 10 Şubat tarihinde meydana...

Afşin-Elbistan Termik Sanrali B Ünitesi'ne kömür temin edilen Çöllolar kömür havzasında 10 Şubat tarihinde meydana gelen göçük sonrası toprak altında kalan 9 işçi için karadan yapılan çalışmalar sonuç vermedi.

Bölgede Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ)nden izin alarak karadan çalışma yapan özel şirket Park-Teknik, kayıpların bulunması adına hala net bir sonuca ulaşamadı. 4 kişinin içerisinde bulunduğu pikabın bulunabilmesi amacıyla MTA’dan alınan raporda arama-tarama çalışmalarının olumlu sonuçlanmasına yetmedi.
MTA’dan alınan metal yoğunluk raporu doğrultusunda 10 ayrı nokta tespit edildi. 6 noktada yapılan sondaj ve yer belirleme çalışmasından bir sonuç çıkmadı. Diğer 4 noktada ise iş makineleri ile yapılan çalışmalarda şu ana kadar net bir şey bulunamadı.

Arama-tarama çalışmalarını sürdüren özel şirket Park-Teknik İşletme Müdürü Şeref Göksu, belirlenen 10 ayrı noktada kayıp 9 işçiyle ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığını anlattı. Göksu, “Yaklaşık 1,5 ay önce MTA Genel Müdürlüğü, daha önce heyelanın olduğu dönemlerde yapmış olduğu çalışmalarla ilgili sonucu bir haritaya döküp metal yoğunlaşması (Anemoli) haritası hazırlayıp EÜAŞ’a verdiler. Bize de EÜAŞ’tan geldi. Yaklaşık 9-10 kadar ayrı noktada metal yoğunlaşması tespiti yapılmış. Bunlarla ilgili 1,5 aydır o noktalarda önce sondajlarla daha sonra bazı raporlar alarak 4 kişinin bulunduğu pikabın olabileceği düşüncesiyle o noktalarda çalışmalar yapıyoruz. Şu ana kadar belirlenen noktalardan 6 tanesinde sondaj çalışmalarını yaptık. Ama 4 tanesinde de iş makinesiyle sadece bölgesel olarak, can güvenliğini de dikkate alarak, aramaya-tarama için hazırlık yapıldı. Ondan sonra istenen noktaya inmek için makinelerle çalışma yapmaya devam ediyoruz. Bir süre daha bize koordinatları verilen noktaların tamamını girip açacağız.” dedi.

Göksu, kendilerine verilen haritada belirlenen noktaların metal yoğunluğu olarak geçtiğini ifade ederek, şöyle devam etti: " Toprak altında bizim 2 tane bant yolumuz var. Toprak altında bir sürü metal malzeme var. Biz bu malzemelerin içerisinde acaba diyerek olabileceğini tahmin ettiğimiz olası yer olarak düşündüğümüz yerlerde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bize verilen koordinatlara göre yapıyoruz. Elimizde net bir bulgu olmadığı için kayıpların ne durumda olduğu konusunda net bilgimiz yok. Yer tespiti çalışmaları sürekli devam etti. Çalışmalarımızın yapıldığına dair EÜAŞ’a yazılı olarak bilgi verdik. Bu çalışmalardan zaman zaman kayıp yakınları da haberdar oluyorlar. Çalışmaları görebilmek için buraya geliyorlar. Onlara yardımcı oluyoruz. Yerine götürmeden bilgi veriyoruz. Kayıp yakınları geliyor, çalışma yapılıp yapılmadığını yada ne durumda olduğunu görüyor. Bizim tek arzumuz isteğimiz bir an evvel, orada kaybettiğimiz arkadaşlarımızı çıkarıp ailelerine teslim etmek. Bunu çok arzuluyoruz.”
Bölgede susuzlaştırma çalışmaları ise ara vermeden sürdürülüyor. Tüm çalışmalara rağmen bölgede aşırı bir su birikmesi dikkat çekiyor. Göçüğün meydana geldiği alanda yer altı suları birikmiş ve bazı noktalarda küçük gölet haline gelmiş olduğu gözleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler