HABER

Göğüs estetiği hakkında bilmedikleriniz

Kadınların yaşadıkları hormonal değişiklikler ve yaşlanmaya bağlı etkiler göğüs estetiğine olan ilgiyi artırıyor.

Göğüs estetiği hakkında bilmedikleriniz

Kadın vücudunun en estetik organlarından biri olan göğüsler zamanla deforme olabilir. Göğüs estetiği yaptırılmasını; göğüs dokusunun istenilen görünüm ve boyutta olmaması, yaşlanmaya bağlı oluşan sarkmalar, daha orantılı bir dış görünüm isteği gibi nedenlere bağlayabiliriz.

Hormonal değişiklikler, genetik faktörler ya da kilo alıp verme de değişen göğüslerde oldukça etkili. Bütün bunların sonucunda kadınlar psikolojik olarak olumsuz etkilenebiliyorlar. Özellikle genç kızlık dönemlerinde daha çok önemsenen öz güven, başarı, kendini kanıtlama gibi ihtiyaçlar göğüs estetiğine yönelmelerine yol açıyor. Büyük göğüsün yarattığı en büyük sıkıntılardan biri ise; sırt ve boyun ağrıları. Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için mutlaka bir uzmana başvurmalısınız.

Göğüs estetiği ameliyatlarını göğüs küçültme, büyültme ve dikleştirme olarak kategorileştirebiliriz. Göğüs estetiği operasyonlarında göğüs uçlarında genişleme ve göğüsün doğal formunu kaybetme riski oluşabilir. Bu durumun yaşanmaması için göğüs ucu boyutları operasyon sırasında aynı boyuta çekilmektedir. Göğüs ameliyatlarında iz kalıp kalmadığı ve ağrı durumu da kadınların merak ettikleri arasında. Uzmanlar, ameliyat yapılan her yerde iz kaldığını ancak bu izin görünmemesinin hastanın durumu ve isteklerine göre mümkün olduğunu hatırlatıyor. Yaklaşık olarak 1-2 saat süren ve hastaya genel anestezi verilerek yapılan göğüs estetiği ameliyatları, diğer ameliyatlardan daha az ağrılı olmaktadır. Hasta eğer çalışıyor ve fiziksel ağırlığı olan bir iş yapmıyorsa 1 hafta sonra işine dönebilmektedir. İyileşme sürecinde herhangi bir his kaybı yaşanmaz. Kullanılan protezlerin sağlığa bir zararı yoktur ve göğüs estetiği emzirmeyi engellemez.

Erkekler Göğüs Estetiği Yaptırabilir mi?

Erkeklerde göğüs büyümesi olarak adlandırılan jinekomasti, tek ya da çift taraflı olarak görülebilir. Bu durumda erkeklerde de göğüs kanseri ihtimali mutlaka değerlendirilmelidir. Ergenlik, hormonal düzensizlikler, yaşlanma, obezite gibi nedenler erkeklerde göğüs büyümesine neden olabiliyor. Diğer durumları ise; akciğer kanseri, testis rahatsızlıkları, uyuşturucu bağımlılığı, erkeklik hormonunun azalırken kadınlık hormonunda artış, kas oluşması için kullanılan bazı kapsüller olarak sıralayabiliriz.

Jinekomastikte en önemli şey bunun basit bir görünüm bozukluğu olarak adlandırılmaması ve bir uzman tarafından değerlendirilmesidir. Jinekomasti ameliyatla düzelebilir. Ancak ameliyat öncesi hastanın tiroid ve karaciğer fonksiyonlarına bakılmalıdır.

Göğüs Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

Göğüslerin belli deformasyonlara uğraması ya da görünümünden daha önemlisi ise elbette sağlıklı olmasıdır. Meme dokusundaki hücrelerde gelişen meme kanseri, kadınların yakalanma riskinin yüksek olduğu hastalıklardan biri. 2000’li yıllarda dünyada 6 milyon insan kansere yakalanırken önümüzdeki 20 yılın sonunda 12 milyon insanın bu hastalığa yakalanacağı tahmin edilmektedir. Erken teşhis ile hastalığı geriletmek ve iyileşmek mümkün. Bu nedenle 40 yaşın üstündeki her kadın yılda 1 kez meme ultrasonu ve mamografi yaptırmalıdır. Eğer genetik bir yatkınlık ve ailede göğüs kanseri hikayesi var ise 40 yaşın altında da bu tetkikler mutlaka yapılmalı.

www.esteticha.com.tr

444 68 96

En Çok Aranan Haberler