Dilimizin kelime sayısı yönünden çok fazla olmasının nedenlerinden biri bazı sözcüklerin birleşik kelime grubuna dâhil olmasından kaynaklıdır. İki kelime ya da daha fazla sözcüğün yan yana gelip yeni bir mana oluşturması, birleşik sözcük olarak ifade edilmektedir. Gök bilimi kelimesi de bir birleşik sözcük olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tür kelimelerin yazım şeklinde çok sık hata yapıldığından gök bilimi yazımı ile ilgili de yazım yanlışlarına rastlanılabilinmektedir.
Gök bilimi kelimesi, “gök” ve “bilimi” olmak üzere iki sözcükten meydana gelen bir birleşik kelimedir. Birleşik kelimelerin yazım şeklinde çoğunlukla imla hatası görülmektedir. Bazı birleşik sözcükler ayrı olarak yazılırken, kimisi ise bitişik olarak kullanılmaktadır. Pek çok kullanıcı tam da bu noktada kafa karışıklığı yaşamakta ve birleşik kelimelerin büyük bir kısmını hatalı olarak yazmaktadır.
Bu tür sözcüklerin yazımından emin olunmadığında Türk Dil Kurumunun hazırlamış olduğu sözlük sitesini ziyaret etmek fayda sağlamaktadır. Online olarak hizmet sunan bu sözlük sitesi bünyesinde kelimelerin doğru kullanımıyla birlikte ne anlama geldiği gibi bilgilerde bulunmaktadır. Bu bağlamda gök bilimi TDK’ye göre manası şudur:
Gök bilimi kelimesi bir birleşik sözcük olarak karşımıza çıkar. Bu kelime birçok yazılı mecrada “gökbilimi” şeklinde bitişik hâliyle yazılmaktadır. Bu yazım şekli hatalı olduğundan doğrusunu öğrenmek son derece önemli bir konudur. Türk Dil Kurumu bünyesinde yer alan sözlük sayfası ve yazım kuralları bölümü sayesinde kelimelerin nasıl kullanıldığı bilgisine hızlı bir biçimde ulaşılmaktadır.
Yazım kurallarına göre bilgi ya da bilim kelimeleri ile kullanılan sözcükler her zaman ayrı yazılmalıdır. Bu yüzden bu sözcüğün doğru kullanımı her daim “gök bilimi” şeklinde ayrı olmalıdır. Buna göre gök bilimi doğru yazılışı şu şekildedir: