TÜBİTAK ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile ilk olarak 2010 yılında gerçekleştirilen “Göksu Vadisi ve Deltası’nda Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi” başlıklı Doğa Eğitimi Projesi’nin dördüncüsü 26 Temmuz 2013 – 4 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Proje Yöneticisi Doç. Dr. Sait Akbaşlı ile uzman olarak görev alan Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Pınar ve Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu MYO Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Kürşad Sayın koordinatörlüğünde 26 Temmuz 2013 – 04 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek projede bölgenin ekoturizm açısından tanıtımına büyük katkı sağlayacağı belirtildi.
Proje Yürütücüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Akbaşlı Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitimle; ekip ruhu içerisinde doğayı koruma, doğanın dilinin öğretilmesi, çevre bilinci ve yönetimi konusunda duyarlılık ve farkındalığın artırılmasının hedeflendiğini ve insanın doğanın bir parçası olduğu, aklın insana verdiği güçle insanın doğaya salt egemenlik kurarak doğa’dan tek yanlı yararlanmasının sürdürülebilir olamayacağının da vurgulanacağını belirtti.
Akbaşlı eğitimlerin Türkiye’nin değişik üniversitelerinde görev yapan kendi uzmanlık alanları içerisinde isim yapmış öğretim elemanlarının da bulunduğu yaklaşık 17 öğretim üyesi tarafından verileceğini ve Proje Eğitimine katılması düşünülen hedef kitlenin ise; izci lideri öğretmenler, araştırma görevlileri ile doktora ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşacağını söyledi.
Öğretim Üyesi Doç.Dr. Adnan Pınar da Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesi ile; Özel çevre koruma, milli park alanı, sulak alanlar, su ve havza yönetimi, kurak bölge topografyası, höyük yerleşmeleri ve tarih öncesi yerleşmelerin, doğal ve kültürel kaynakların anlatılmasının amaçlandığını ve anılan bu bölgelerin milli park, sulak alan ve tarihi miras yönetimi çerçevesinde kullanılma yöntemlerinin de bu eğitim projesinde tartışılmasının planlandığını belirtmiştir. Ayrıca Pınar eğitimin temel malzemelerini mevcut doğal ve kültürel değerlerin oluşturacağını ve böylece; eğitime katılanların mevcut ekosistemi ve biyolojik çeşitliliği doğal işleyişi içerisinde düşünsel ve fiziksel olarak algılamalarının sağlanmış olacağını da kaydetti.
Öğretim Görevlisi Kürşad Sayın ise Projenin ilk aşamasının Silifke- Göksu Deltası ve çevresinde bulunan tarihi ve doğal alanlarda (Akgöl, Acıgöl, Paradeniz, Kuş Cenneti, Kızkalesi, Cennet-Cehennem, Kanlıdivane, Uzuncaburç, Olba antik yerleşim yeri ve çevresi) ikinci aşamasının ise Gülnar Meydancıkkale, Köseçobanlı, Gezende ve Ermenek Barajı, çevresinde bulunan tatlısu, orman ve mağara ekosistemlerinde gerçekleştirileceğini dile getirdi.
Kürşad Sayın “Daha önce yapılan çalışmalar ile bölgemize olan farkındalığın artmaya başladığını ve hatta bazı öğretim elemanlarının yükseklisans - doktora tez konusu olarak bölgemizi seçtiklerini ve katılımcılar vasıtası ile de bölgenin ekoturizm açısından tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz