Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde faaliyetlerine devam eden Göller Bölgesi Teknokenti üniversite dışından işletmecilerin katılımıyla kalkınacak.
Bu zamana kadar öğrenci ve öğretim görevlilerinin işletmecilik yaptığı Teknokent, bundan sonra dışarıdan işletmeci firmalarla kalkınacak. Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren 28 firmanın yüzde 65’i üniversite öğrenci ve hocalarının kurduğu şirketlerden oluşuyor.
Göller Bölgesi Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu Teknokent yöneticilerine yıllık gelir giderin ne kadar olduğunu sorması üzerine cevap alamayınca şöyle konuştu: “İşletmecilik bu değildir. Ne kadar gelir giderinin olmadığını bilmeyenden esnaf olmaz. Burası da böyle idare edilmez.”
Teknokent’in yıllık giderinin 170 bin TL olduğunu belirten İbicioğlu, bu miktarın çoğu üniversite tarafından finanse edilmektedir. Bundan sonra zarar eden değil kendi yağı ile kavrulan teknokent istiyorum diyerek yöneticileri uyardı.
Teknokent’te faaliyet gösteren 28 firmadan 21’i Üniversite de görev yapan hoca ve öğrencilere ait olduğunu söyleyen İbicioğlu, fiyatlandırma konusunda da üniversiteliler ile esnaf arasındaki kira fiyat farkının kapanacağını belirtti.
Dışarıdaki firmaların teknokent bünyesine dâhil edilmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini belirten İbicioğlu, Teknokent ile ilgili proje geliştiren öğretim görevlilerine proje başına 200 TL verileceği söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz