Google arama motoruna giren vatandaşlar Hulusi Kentmen için hazırlanan özel doodle ile karşılaşmalarının ardından, usta oyuncuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Bazen tatlı sert bir komiseri bazen de babacan bir aile babasını canlandıran Hulusi Kentmen, askerlik görevine devam ederken "Hisse-i Şayia" oyunuyla sahneye çıkmıştır. Volkan Kentmen adında bir çocuğıu olan olan Yeşilçam'ın emektar oyuncusu İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi. İşte Hulusi Kentmen'in hayatı...
Hulusi Kentmen 20 Ocak 1912 yılında Bulgaristan'da bir şehir olan Tırnovo'da dünyaya geldi.
İzmit Körfezi'nde büyüyen Hulıusi Kentmen; Akçakoca İlkokulunun tiyatro salonunda ilk sanat denemelerini yaptı
Deniz Kuvvetlerinde astsubay olarak görev alan Kentmen'in görevi 1961 yılında sona erdi.
Hulusi Kentmen daha sonra Halkevleri'nde tiyatroya başladı.
Burhan Tepsi tarafından keşfedildi. Bilinen ilk oyunlarını, Rahmi Dilligil tarafından kurulan Ses Tiyatrosu'nda oynadı. Halkevi'nde Reşit Baran'ın yönettiği Hisse-i Şaiya oyunuyla profesyonel olan Kentmen, 1942'de ilk filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. İlk ciddi rolünü Ferdi Tayfur'un Senede Bir Gün adlı filmiyle oynadı. Sinemaya başladıktan sonra da zaman zaman tiyatro oyunlarında sahne aldı.
Tatlı-sert ve babacan tarzı ile çoğu filmlerinde baba, komiser, bahçıvan, hâkim vb. roller üstlendi, birçoğunda kendi adıyla oynadı. Karakter oyuncusu olarak simgeleşti. Sinemada bıraktığı etkiyle halk arasında, babacan, tatlı-sert erkek karakterini ifade etmek üzere "Hulusi Kentmen gibi" deyişi yerleşti.
Birçok filminde, Kentmen'i, Kemal Ergüvenç, bazı filmlerinde ise Rıza Tüzün seslendirdi. Kentmen, 1942-1988 yılları arasında 500'e yakın filmde rol aldı.
Amatör olarak fotoğrafçılıkla da ilgilendi ve keman çaldı. 1980 yılında İzmir Fuarı'nda Akasyalar Gazinosu'nda Hülya Koçyiğit'in kadrosunda çıktı; keman çalıp parodiler yaptı.
1938'de Refika Kentmen'le evlendi. Volkan adlı bir oğlu ve daha sonra iki torunu oldu.
Hulusi Kentmen, 81 yaşında İstanbul'da hayata gözlerini yumdu.
Hulusi Kentmen 20 Aralık 1993'te böbrek yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi.
Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Hulusi Kentmen Karacaahmet Mezarlığı'nda yatmaktadır.
Hulusi Kentmen Google arama motoru tarafından vefatından 29 yıl sonra hazırlanan özel bir Doodle ile anıldı.