Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Görele’nin Aydınlar beldesine çimento fabrikası kurmayı gündemine aldı.
Giresun Görele İlçesi Aydınlar beldesi son günlerde gündeme gelen projelerle geleceği en parlak olan beldeler arasına girdi. Giresun’un çöp sorununun çözümünde büyük sorun olan katı atık tesisinde yeni alternatifin Aydınlar beldesi olmasının ardından, ikinci büyük proje çimento fabrikası oldu.
Önümüzdeki yıllarda, Giresun genelinde yapılacak olan kentsel dönüşümde inşaat maliyetlerini aşağıya çekmek ve ortaya çıkacak çimento ihtiyacını karşılamak için Görele’ye çimento fabrikası kurulması gündeme geldi. Aydınlar'a kurulacak olan katı atık (çöp arıtma) tesisinden elde edilecek metan gazı ile çimento fabrikasının enerji ihtiyacını karşılayacak fabrikanın bu beldeye kurulması düşünülüyor. Ayrıca; yapılan ilk çalışmalarda, bu bölgede çimentonun ana hammadesi olan kireçtaşı, kil ve marn’ın bol miktarda bulunduğu tespit edildi.
ÇİMENTO FABRİKASI İÇİN KİM NE DEDİ
Görele için en büyük hayalinin çimento fabrikası kurulması olduğunu dile getiren Süleymanoğlu İnşaat Genel Müdürü Mimar Abdurrahman Süleymanoğlu, böyle bir yatırımın bölgeye çok büyük bir katma değer sağlayacağını dile getirdi.
Süleymanoğlu, "Bugün Giresun ili sınırları içinde 15 beton santrali var. Her santral ortalama bin metreküp beton üretiyor. 15 santralde 15 bin metreküp beton üretiliyor. Sadece hazır betonda kullanılan çimento 5 bin ton yapıyor. Görüldüğü gibi pazarı hazır bir iş kolu. Ürettim, kime satacağım endişesi yok. Emek yoğun bir iş kolu, çok büyük istihdam sağlar. Bu konuyla ilgili bir fizibilite çalışması yapılsa iyi olur kanaatindeyim. Böyle bir yatırıma biz bile ortak olmayı düşünürüz." diye sözlerini tamamladı.
Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci de çimento fabrikasının fikir babasının kendisi olduğunu, bunun uygulamaya geçecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Demirci, ”23. dönem milletvekili adayı olduğum zaman ürettiğim fikirler içinde çimento fabrikası da vardı. Bu konuda epey araştırmalarım oldu. Bu çalışmalarımı Kalkınma Ajansı Başkanlığı ve valimizle paylaştım. Görele, bu yatırımın yapılabileceği en uygun yer. Hammade hazır, yer hazır, fabrikayı işletecek enerji bile hazır, üretileni satacak pazar dahi hazır. Gürcistan ve Rusya hemen yanıbaşımızda en büyük pazar, üret, sat. Gerçekten bu proje uygulanırsa çok büyük bir boşluğu kapatacak. En büyük katkı da istihdama olacak. Bugün çimento fabrikası Ünye’ye çok büyük katkı sağlamıştır, bunu kimse inkar edemez, neden Görele de Ünye kadar ilerlemesin.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz