YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Görme Engelli Beden Eğitimi Öğretmeni

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, Evli ve 2 çocuk babası Sinan Şimşek, 8 yıl önce Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun

Görme Engelli Beden Eğitimi Öğretmeni

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, Evli ve 2 çocuk babası Sinan Şimşek, 8 yıl önce Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Görme yeteneğini yitirmeden önce ve sonra sporla bağını hiç koparmadığını belirten Şimşek, şöyle devam etti:
"Doğup büyüdüğüm Osmaniye'de üniversiteye başlamadan önce yıllarca basketbol oynadım. Daha sonra büyük gayret ve çalışma ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nu kazandım. Okulumu bittikten sonra yaptığım çalışmalarda spordan hiçbir zaman uzak kalmadım. Evlendikten sonra Konya’ya yerleştim ve burada da sürekli sporun içerisinde yer aldım. Özellikle basketbol ile iç içe oldum. Özel okullarda hem basketbol antrenörlüğü hem de beden eğitimi öğretmenliği yaptım. Basketboldan kopamadığım için bir dönem bedensel engellilerin oluşturduğu tekerlekli sandalye basketbol antrenörlüğü yaptım. Konya Beşiktaş Basketbol Okulu ile ilgilendim."
GENÇ YAŞTA GÖZLERİNİ KAYBETTİ
Halk arasında 'göz tansiyonu’ olarak bilinen Glokom hastalığı nedeniyle 2011 yılında gözlerini kaybettiğini anlatan Sinan Şimşek, bu durumun kendisi ve ailesini etkilediğini belirterek şöyle konuştu:
"Gözlerim kör olunca bir umutsuzluğa kapıldım. Görme engelliğinin ne demek olduğunu çok fazla bilmiyordum. Öğrenmeye çalıştım. Yıllarca engellilerle de çalışma imkanı bulmuştum. Ama ‘Damdan düşenin halini, damdan düşen anlar’ diye bir söz var. Gözlerinizi zaman zaman kapatıp 'Görme engellilik neymiş demek’ bir görme engellik değil. Bunu gerçekten yaşamış olmak gerekiyor. Ben de şu an yoğun bir şekilde bunu yaşıyorum. Ancak gözleri görmeden de hayata tutunmayı ve yaşamayı öğrendim. Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim."
BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ OLARAK ATANDI
Azim ve kararlılıkla özürlü memur atama sınavlarına girdiğini ve başarılı olduğunu da belirten Sinan Şimşek, "İlk atamam özürlü kadrosu ile Şerife Akkanat İlköğretim Okulu'na beden eğitimi öğretmeni olarak yapıldı. Şu an okul, ilk ve orta okul olarak ayrıldı.Hala kadrom bu okulda ama görevlendirme ile aynı bahçedeki Şerife Akkanat Ortaokul’nda çalışıyorum. Okula beden eğitimi öğretmeni olarak atandıktan sonra hem öğrencilerim, hem idari kadro, hem de öğretmenler bana büyük destek verdi" dedi.
İŞİME ODUKLANDIM VE DESTEKLE BAŞARDIM
Beden eğitimi öğretmeni olarak atandıktan sonraki süreci de işine odaklanarak atlattığını ifade eden Şimşek, "Hep işimi nasıl yapacağımı düşündüm. Görme engelli olduğum için öğrencilerime basketbolu nasıl öğretebilirim, boy sıralamasını nasıl öğretebilirim, diğer spor faaliyetlerini nasıl yaptırabilirim diye sürekli zihnimde fikirler ürettim. Bunun üstesinden de en iyi şekilde gelmeye çalışıyorum. Burada benim çabamın yanı sıra ailemin, öğrencilerimin ve diğer okul çalışanlarının da büyük etkisi var. Destekleri çok yüksek ve bu sayede bende görevimi başarılı bir şekilde yapıyorum" diye konuştu.
DERSLERDE AKTİF ROL ALIYORUM
Şimşek, derslerinde çocukların önüne bir top verip bir kenara çekilmediğini, aktif olarak katıldığını belirtirken, "İşleyeceğimiz konu ile ilgili tüm bilgilerimi öğrencilere aktarıyor ve yapılacak hareketlerde aktif rol alıyorum. Öğrenciler de beni bu konuda destekliyor. İleride görme engelli bir basketbol antrenörü olmayı hedefliyorum. Bunun için okulumuzun da desteği ile bir basketbol kursu açtık. Haftanın 3 günü çalıyoruz" dedi.
"OKULU EZBERLEDİM"
Görme engelli olduğu için bulunduğu ortamı çok iyi tanıması gerektiğine de dikkat çeken Sinan Şimşek, görev yaptığı 3 yıl içerisinde ilkokul, hem de ortaokul bina ve bahçesini çok iyi ezberlediğini söyledi. Şimşek, şöyle devam etti:
"Okulu adım adım biliyorum. Okul içerisinde çoğu zaman baston kullanmıyorum. Yeni bir yere ve ortama alışmak bizim gibi görme engelliler için uzun zaman alıyor. Başaramayacağımdan değil ama en büyük korkum görevlendirme ile çalıştığım için başka bir okula gideceğim düşüncesi. Özellikle engelliler için bu konuda pozitif bir ayrımcılık yapılabilir. Engelli için bir işi başarmak büyük bir duvarı yıkmak, duvarın etrafından dolaşmak veya üzerinden geçmek değil."
DİSK ATMADA ALTIN MADALYA ALDI
Sinan Şimşek, beden eğitimi öğretmenliğinin yanı sıra spor alanında düzenlenen yarışmalara da katılarak ve dereceler aldığını da söyledi. Altın ve gümüş madalyalarının bulunduğuna dikkat çeken Şimşek, 3 yıldan bu yana Görme Engelliler Türkiye Federasyonu’nun düzenlediği atletizm müsabakalarına katıldığını, 2'nci yılda uzun atlama dalında Türkiye 3’üncülüğü, bu yıl Görme Engelliler Türkiye Federasyonu tarafından Denizli’de düzenlenen Atletizm Şampiyonası’nda disk atmada Türkiye birincisi olarak altın madalya aldığını söyledi. Şimşek, bunun yanı sıra cirit atmada Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazanmasının kendisi açısından motivasyon olduğunu söyledi.
ÖĞRENTEMİNİZLE GURUR DUYUYORUZ
Okul Müdürü Halil İbrahim Efe de, Sinan Şimşek'in tek görme engelli beden eğitimi öğretmeni olduğunu, onunla ilgili hiçbir zaman yılgınlığa düşmediklerini vurgularken, "Elimizden gelen her türlü katkıyı verdik, vermeye devam edeceğiz. İleriye dönük yeni projelerine destek veriyoruz. Sinan Şimşek’in bireysel olarak katıldığı şampiyonalarda aldığı başarılardan da gurur duyuyoruz" dedi.

Görme Engelli Beden Eğitimi ÖğretmeniGörme Engelli Beden Eğitimi ÖğretmeniGörme Engelli Beden Eğitimi Öğretmeni

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler