YURTHABER

Antalya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Görme engelli İranlı atlet, hayal ettiği paralimpik şampiyonluğu için Antalya'da ter döküyor

Hossein Sarani: - "Türkiye'ye spor hedeflerim için yerleştim. Burayı çok seviyorum. Türkiye'de sporcuları gerçekten çok destekliyorlar. Burada kendimi hiç gurbette gibi hissetmiyorum" - "Hedefim paralimpik oyunları şampiyonu olmak ve bunun için mücadelemi sürdüreceğim" - Sporcunun 84 yaşındaki Türk antrenörü Oktay Şensoy: - "Hossein, çok dürüst, söz dinleyen ve programlı bir sporcu. Hedefimiz Paralimpik Dünya Şampiyonası ve çalışmalarımızı buna yönlendirdik. Allah bana sağlık verdiği müddetçe ona destek olmaya devam edeceğim"

ZEHRA TEKECİ - Paralimpik oyunları şampiyonluğu hayaliyle 5 yıl önce yerleştiği Antalya'da hedefine ulaşmak için azimle çalışan görme engelli İranlı atlet Hossein Sarani'nin en büyük destekçisi, 84 yaşındaki Türk antrenörü Oktay Şensoy oldu.

İran'ın Gürgan şehrinde dünyaya gelen doğuştan görme engelli 27 yaşındaki Sarani, çocukluk yıllarından itibaren sporcu olmanın hayaliyle büyüdü.

Spor hayatına 16 yaşında tanıştığı güreş ile başlayan Sarani, hem bu sporu hem de ardından denediği birçok branşı engeli nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Arkadaşı ile 5 yıl önce turistik ziyaret amacıyla geldiği Antalya'da, Engel Tanımayanlar Derneği ile tanışan Sarani, kısa süre sonra engelli bireylere uzmanı olduğu manuel terapi konusunda eğitim vermeye başladı.

Türkiye'de engelli bireylere yönelik çalışmalara ve sporculara verilen desteğe hayran kalan Sarani, spor hayatına yeni şans vermek için Antalya'ya yerleşme kararı aldı.

Atletizmde kendisini geliştirmek isteyen Sarani, 84 yaşındaki Türk antrenörü Oktay Şensoy yönetiminde şampiyonalara hazırlanıyor.

- Sarani: "Her zaman başarılı bir insan olmak istiyorum"

İranlı atlet Hossein Sarani, AA muhabirine, engeli nedeniyle karşılaştığı zorlukları anlattı.

Mücadele etmekten asla vazgeçmediğini belirten Sarani, "Her zaman başarılı bir insan olmak istiyorum. Yüzde 90 görme engelliyim. Hedefim paralimpik oyunları şampiyonu olmak ve bunun için mücadelemi sürdüreceğim. Atletizm beni çok geliştirdi. Koşuyu çok seviyorum. Benim için bir hedef haline geldi." diye konuştu.

Sarani, hayalini gerçekleştirme yolunda Türkiye'yi ve antrenörü Şensoy'u kendisi için çok önemli bir şans olarak nitelendirdi.

"Türkiye'ye spor hedeflerim için yerleştim." ifadesini kullanan Sarani, sözlerine şöyle devam etti:

"Burayı çok seviyorum. Türkiye'de sporcuları gerçekten çok destekliyorlar. Burada kendimi hiç gurbette gibi hissetmiyorum. Oktay hocam bana hep destek oldu. Maddi manevi her zaman yanımdaydı. Beni hiçbir zaman bırakmadı. Oktay hocam, eşi ve dernek başkanımız benim buradaki ailem oldular. Ne zaman zor durumda kalsam, yanımdalardı. Haklarını nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Onlar sayesinde yarışlara gittim ve birincilikler elde ettim."

Sarani, engellilere sportif başarılarıyla örnek olmak istediğini sözlerine ekledi.

- Şensoy: "Ona faydalı olabilmek için gecemi gündüzüme kattım"

Atletizmde 68 yılını dolduran ve aynı zamanda veteran milli atlet olan antrenör Oktay Şensoy, Sarani ile ilk günden beri sıkı tempoyla çalıştıklarını dile getirdi.

Engelli bir sporcuyla ilk kez çalıştığını aktaran Şensoy, "1,5 yıldır her gün Hossein'le çalışıyoruz. Engeli nedeniyle farklı bir mücadele vermemiz gerekti. Bu, beni çok heyecanlandırdı. Ona faydalı olabilmek için gecemi gündüzüme kattım. Hossein, çok dürüst, söz dinleyen ve programlı bir sporcu. Hedefimiz Paralimpik Dünya Şampiyonası ve çalışmalarımızı buna yönlendirdik. Allah bana sağlık verdiği müddetçe ona destek olmaya devam edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Şensoy, Sarani'yi tanıdıktan sonra bilgi, birikim ve deneyimlerini engelli sporculara aktarmaya karar verdiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler