Hemen herkesin yaşadığı ancak çoğu zaman 'geçer' diye önemsenmeyen göz kanlanmasının çok sayıda hastalığın habercisi olabileceği bildirildi.
Dünya Göz İzmit Hastanesi'nden Dr. Yusuf Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, göz yorgunluğu, klimalı, aşırı sıcak veya soğuk ortamlar ya da bilgisayar başında uzun süre çalışmak gibi nedenlerin tetiklediği göz kanlanmasının, gözün beyaz olan kısmındaki damarların genişlemesi sonucu oluştuğunu bildirdi.
Çok ender olarak bu damarlarda olan çatlamaların kanlanmaya neden olduğunu, kanlanmanın tek bir gözde, sıklıkla da her iki gözde görülebileceğini belirten Yıldırım, şu bilgileri verdi:
"Çoğu zaman 'geçer' diye önemsemediğimiz göz kanlanması çok sayıda hastalığın habercisi olabilir. Bu hastalıklar göz içi iltihabı olarak bilinen üveit, göz tansiyonu, tiroid ve romatizma gibi ciddi hastalıklar olabilir.
Kanlanma genelde konjunktiva tabakasını da içeren bir tahrişe veya iltihabi sürece bağlıdır. Göz kuruluğu, alerjik reaksiyonlar, mikrobik durumlar, yabancı cisimler, travma, ani çıkışlı göz tansiyonu, üveit, kirpik dibi iltihabı, güneşe ve ultraviyole ışıklara maruz kalma, Romatolojik hastalıklar ve tiroid hastalıklarında da gözlerde kanlanmalar görülebilir. Gözde kan oturmaları ise belli bir bölgede yerleşimli olup genelde vücut tansiyonun yüksekliğine, travmalara, ıkınma, kuvvetli hapşırık, kusma gibi ani göğüs ve kafatası basıncı artışına bağlı olarak oluşur. Göz kanlanması ihmal edilmemeli, bir hekime başvurulup nedenleri araştırılmalı."
Muhabir: Necdet Doğruyol
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz