HABER

Göz nezlesine dikkat

Grip virüsünün yol açtığı enfeksiyona veya vücut direncinin düşmesine bağlı diğer mikropların etkisinin artmasıyla ortaya çıkan ve "göz nezlesi" olarak adlandırılan hastalıklarda, bu yıl artış olduğu bildirildi.

Göz nezlesine dikkat

Marmara Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Bavbek, grip enfeksiyonundan kaynaklanmayan, ancak bu enfeksiyon öncesi, esnası ya da sonrasında vücut direncinin düşmesine bağlı olarak diğer mikropların göz nezlesine neden olduğunu söyledi.

Gözde bulanıklık, akıntı, kızarıklık belirtileriyle ortaya çıkan rahatsızlıkta, bu yıl geçmiş yıllara oranla yüzde 70 oranında artış görüldüğünü vurgulayan Prof. Dr. Bavbek, şöyle dedi: "Bu rahatsızlığı bugünlerde çok sık görüyoruz. Bu rahatsızlık, grip tedavisinden başka tedavi gerektirir. Tedavi edilmediği takdirde, çok daha ağır göz hastalıklarına neden olabilir. Gözün kornea dediğimiz saydam tabakası zarar gördüğünde, kalıcı göz hastalıklarına dönüşebilir. Çocuklarda da daha ağır geçiyor."

Prof. Dr. Bavbek, göz nezlesinin bulaşıcı olduğunu ve ortak havlu kullanımı, öpüşme, yakın temas gibi durumlarda başkasına geçebildiğini anlatarak, şunları kaydetti: "Bir gözde başladığı zaman diğer göze ve ailenin diğer bireylerine de geçebiliyor. Bir hafta 10 gün sürebiliyor. Tedavisinde, grip dışında özel göz damlaları ve ilaçları kullanılıyor. Çünkü grip için uygulanan tedavi, bu rahatsızlığı iyileştirmiyor."

Grip hastalığı sırasında gözünden şikayet edenlerin göz hekimine başvurmalarının önemine işaret eden Prof. Dr. Tayfun Bavbek, "Özellikle kontaklens kullananlar, grip enfeksiyonu sırasında bunları çıkarıp gözlük taksınlar" dedi. Prof. Dr. Bavbek, gribe her yakalananın göz nezlesi olacağı anlamına gelmediğini, ancak sürekli karakter değiştiren grip
virüslerinin etkilerinin de değiştiğini sözlerine ekledi.

En Çok Aranan Haberler