Maya Göz Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Taşkın, göz hastalıklarının teşhis ve tedavisinde yüksek teknolojinin kullanılmasının birçok göz sorunlarına çözüm ürettiğini bildirdi.
Taşkın, yaptığı açıklamada, uzak görme sorunu yaşayan hastaların 1990’lı yıllardan bu yana "Excimer Laser" yöntemi ile başarılı bir şekilde tedavi edilmeye başlandığını belirterek, "Yakın görme problemine çözüm üretmek için çeşitli teknikler kullanılmaya başlanmıştır. Son 20 yılda katarakt cerrahisindeki en önemli gelişme lens teknolojisinde yaşanmakta ve özellikle son 10 yıldaki gelişmeler sonrası yakın ve uzağı gözlüksüz net görebilmek mümkün olmaktadır" dedi.
Son 4-5 yıldır bu gelişmelerin daha da ilerlediğini vurgulayan Uzman Dr. İbrahim Taşkın, şöyle devam etti:
"Elde edilen başarı sayesinde katarakt cerrahisine ilave olarak presbiyopiden (Yakını görememe) kurtulmak amacı ile bu mercekler (Multifokal GİL) tercih edilir hale gelmiştir. Multifokal göz içi mercekleri sayesinde insanlar genç insanlara yakın bir yakın-uzak görme kalitesine kavuşmaya başlamıştır. Öncelikli olarak katarakt ameliyatı olan hastalara uygulanan bu tedavi, özellikle uzak ve yakın sorunu yaşayan presbiyopik yaştaki hastalara refraktif amaçlı lens değişimi yapılarak görme problemi ortadan kaldırılabilmektedir."
Bu gelişmelerin heyecan verici olduğunu ifade eden Dr. İbrahim Taşkın, "Bu gelişmeler sayesinde ülkemizde birçok göz merkezinde refraktif cerrahlar tarafından başarı ile uygulanmaktadır" dedi.
Bölgede göz ile ilgili güncel cerrahi tetkik ve tedaviyi uygulamada öncülük eden Maya Göz Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Taşkın, "Bu tedaviyi 4 yıldır başarı ile uyguluyoruz. Katarakt ameliyatı olan birçok hastanın yakın uzak görme sorununa çözüm üretiyoruz. Merkezimizde bu ameliyat katarakt ve refraktif cerrahi biriminde yapılmaktadır" diye konuştu.
Dr. Taşkın, göz içi merceklerinin avantajlarını da vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu merceklerde amaç günlük yaşamımızda gözlük ihtiyacını ortadan kaldırmaktır. Multifokal göz içi mercekleri sayesinde bu mümkün olabilmektedir. Gözleri uygun olan hastalara yapılan bu tedavi ile yakın uzak ve orta mesafeyi net olarak görebilmek mümkün olmaktadır. Özellikle günlük yaşamımızda sık sık karşılaştığımız cep telefonu ekranı, etiketler, gazete ve dergi okumaları gibi yakın okuma sorunları çözüme kavuşmaktadır."
Bu tedavinin standart katarakt ameliyatından en önemli farkının tedavinin uygulanacağı hastanın iyi seçilmesi ve görsel sonuçları iyi olan multifokal bir göz içi merceğinin tercih edilmesi olduğunu ifade eden Dr. Taşkın, "Burada hekim tecrübesi çok önemli olup, sorunsuz bir cerrahi ve uygun merceğin seçilmesi sonucu etkileyen önemli faktörlerdir. Bu ameliyat için özellikle tecrübeli hekim kadrosu ve tıbbi açıdan yeterli alet altyapısına sahip olan Göz Merkezleri ve Göz Hastaneleri tercih edilmelidir" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz