Teknoloji geliştikçe insanlar manuel araç ve gereçlerden dijital olanlara yöneliyor. Hayatın daha hızlı yaşanıyor olması, insanların kitap okuma sabrını olumsuz etkilemiştir. Bundan dolayı pek çok insan kitap okumayı bıraktı. Günümüzde internet mecraları üzerinden birçok eylem gerçekleştirilebildiği gibi isteyen herkes kişisel görüşlerini sosyal platformlarda kolaylıkla ifade edebiliyor. Kişilerin kolaylıkla yazı paylaşımı yapabildiği internet sitelerinde sıklıkla yazım yanlışları yapıldığı görülüyor. Yazım yanlışlarının sürekli olarak görülmesi ise bilgi kirliliğinin yayılmasına neden oluyor.
Deyimler, olayları ya da durumları özetlemek için kullanılan genellikle mecazi sözcük veya cümlelerdir. Türkçe, deyimlerin çok fazla bulunduğu zengin ve kültürel birikimi fazla bir dildir. Özellikle günlük sohbetlerde deyimler sıklıkla kullanılırlar ve ne anlama geldikleri deyimler sözlüğünde kolaylıkla bulunabilir. Gözü doymuş TDK anlamı ‘çok istenen bir şeyin yeterli miktarı elde edildikten sonra daha çoğunu istememek’ olarak açıklanır. Söz konusu deyim Türkçede iki ayrı sözcüğün birleşmesiyle meydana gelen yeni sözcük tiplerinden biridir. Bu tür sözcük kalıpları oluşturduğu anlam bozulmadan belirli kurallar göz önünde bulundurularak yazılmalıdır. Gözü doymuş yazımı ayrı olması gereken bir sözcük kalıbıdır. Bu nedenle ‘gözüdoymuş’ biçimindeki yazım şekli hatalı olarak kabul edilir.
Türkçedeki her sözcük ve söz kalıbının tek bir doğru yazılışı mevcuttur. Dolayısıyla kelimeleri doğru yazım şekilleri konusunda bilgi edinmeden, kelimeleri farklı biçimlerde yazmak kabul edilemez. Gözü doymuş doğru yazılışı TDK deyimler sözlüğünde açıklanmıştır. Buna göre ‘gözü doymuş’ deyimi ayrı yazılmalıdır. Ayrıca TDK tarafından yapılan açıklama göre Türkçede yer alan deyimler ayrı yazılmalıdır.
Atasözleri ve deyimler günlük hayatın olgularından beslenen, fakat sıklıkla mecaz sözlerdir. Birleşik fiiller de iki veya daha fazla sözcüğün birleşmesiyle oluşan, eylem ifade eden sözlerdir. Gözü doymuş deyimi de bu tanıma uyar. Göze doymuş gibi deyimlerin doğru yazılışları konusundaki en güvenilir kaynak TDK yazım kılavuzu ya da TDK genel Türkçe sözlüğüdür. Bu sözlüklere göre ‘göze doymuş’ deyimi ayrı yazılmalıdır. Kısaca, gözü doymuş deyiminin doğru ve yanlış yazım şekilleri aşağıdaki gibidir: