YURTHABER

Sinop
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balık avı için Sinop'tan Moritanya'ya yol alacaklar

Türkiye'nin önemli liman kentlerinden Sinop'tan Moritanya'ya gidecek balıkçılar yola çıkmak için gün sayıyor.

Balık avı için Türkiye'den Moritanya'ya tekneleriyle giderek kısmetlerini Atlas Okyanusu'nda arayacaklar arasında yer alan Sinoplu balıkçılar, hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye ve Moritanya nezdinde yasal gereklilikleri yerine getiren Sinoplu balıkçılar, 2 yıl süreyle bu ülkede avcılık yapabilecek. Balıkçılar yabancı sularda avladıkları balıkları ülkede faaliyet gösteren şirketlere satacak.

Kısa bir süre sonra Moritanya'ya doğru yol alacak balıkçılar, burada "Vira bismillah" diyerek 2 yıllık izinleri çerçevesinde avcılığa başlayacak.

Sinop'tan Moritanya'ya gidecek balıkçı teknesinin sahibi Salih Üçüncüoğlu, AA muhabirine, Türk balıkçıların son yıllarda Moritanya'da avlanmaya başladıklarını söyledi.

Kendilerinin de bu ülkede avcılık yapabilmek için 2 yıldır hazırlandıklarını belirten Üçüncüoğlu, birkaç gün içinde herhangi bir aksaklık olmazsa Moritanya serüvenlerinin başlayacağını dile getirdi.

Haziran ayından bu yana hazırlık süreçlerinin devam ettiğini anlatan Üçüncüoğlu, "Ağlarımızı, soğuk su sistemlerimizi ve teknemizin bakımlarını yaptık. 16-17 gün gibi bir yolculuğumuz olacak." dedi.

BALIK AVI YIL BOYUNCA DEVAM EDİYOR

Üçüncüoğlu, Moritanya'da balık avının yılın 12 ayı yapıldığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Tabii bazen yasaklar getirebiliyor Moritanya devleti. 15-20 gün çıkarmadıkları oluyor ama genelde çalışıyorlar. 12 ay sezon oluyor. Okyanusta çalışıyorsunuz, şartlar biraz zor. Her tür balık çeşidi var. 300-400 ton avlanan arkadaşlarımız var. İlk gittikleri senelerde daha boldu, şimdi orada da şartlar biraz zorlaştı."

Balıkçı Recai Ergül ise 2 yıl süreyle Moritanya sularında ekmek parası peşine düşeceklerini ifade etti.

Yolculuk öncesi tüm hazırlıklarını eksiksiz yerine getirdiklerini aktaran Ergül, "Gemimiz Trabzon Sürmene'de tamamlanarak buraya getirildi. Buradaki rutin işleri bitti. Ağlarını burada tamamladık. Yaklaşık 6 ay hazırlık sürdü. Moritanya'da kullanılacak ağlar yeniden yapıldı." diye konuştu.

Ergül, daha önce de Moritanya'ya gittiğini anlatarak, "2016'da da gitmiştim. Tekrar gideceğim. Arkadaşlarımızın üçte ikisi orada çalışmış insanlar. Orada çalışmış olanlarla gitmek biraz daha bizi rahatlatıyor. Ne de olsa stresliyiz. Herkes evinden ayrı kalacak." ifadesini kullandı.

En Çok Aranan Haberler