YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GTO demirdeki fiyat artışıyla ilgili Rekabet Kurumu'na başvurdu

Son dönemde inşaat demirindeki fiyat artışlarının ardından Gaziantep Ticaret Odası (GTO), fiyatların makul seviyede tutulması...

GTO demirdeki fiyat artışıyla ilgili Rekabet Kurumu'na başvurdu

Son dönemde inşaat demirindeki fiyat artışlarının ardından Gaziantep Ticaret Odası (GTO), fiyatların makul seviyede tutulması yönünde çalışma yapılması için Rekabet Kurumu nezdinde girişimde bulundu.
GTO Müteahhitler-Mimarlar ve Mühendisler Meslek Grubu konu ile ilgili yaptığı değerlendirme toplantısında, inşaat demirindeki fahiş fiyat artışının önlenmesi için alınması gerekli tedbirler konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.
GTO Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Özdil başta olmak üzere komite üyelerinin katıldığı toplantı sonunda demir fiyatlarındaki bu fiyat artışlarıyla sektörün gelişiminin mümkün olmadığı ifade edildi. Sektörün en önemli girdilerinden olan inşaat demirindeki fiyat artışının konutun toplam maliyetini yüzde 10’dan fazla artıracağı, bunun da konut fiyatlarına zam olarak yansıyacağı belirtildi.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ilgili meslek komitesinin yapmış olduğu değerlendirme toplantısından çıkan karar neticesinde GTO olarak konuya acil çözüm üretilmesi amacıyla Rekabet Kurumu nezdinde girişim başlattıklarını belirtti.
Ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörünün demir fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle sancılı günler geçirdiğine dikkat çeken Aslan, “İnşaat ve konut sektörü tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemiz ekonomisi açısından da önemli bir ekonomik faaliyet dalıdır. Sektör, büyük ölçüde yerli sanayiye dayanması, istihdam potansiyelinin büyüklüğü, başta imalat sektörü olmak üzere diğer sektörlerle sıkı bir girdi-çıktı ilişkisi içinde olması nedeniyle ülkemiz ekonomisi açısından lokomotif sektörlerden biridir." dedi.
Demirin inşaat sektörünün en önemli girdilerinden ve maliyet kalemlerinden birini oluşturduğuna vurgu yapan Aslan, "Demir fiyatlarındaki artış, işsizliğin azaltılmasında büyük payı olan inşaat sektöründe gelecek açısından ümitsizliğe neden oluyor. İlgili meslek komitemiz yaptığı değerlendirmede; bu artışın bu işi yapan firmaların kendi aralarında anlaşarak fiyat oluşturdukları, üretimi kısarak fiyat artışına sebep oldukları görüşünde birleşti.” ifadelerini kullandı.
2010 yılının Temmuz ayından bu yana enflasyonda yüzde 6, işçilik maliyetlerinde yüzde 10, akaryakıtta ise yüzde 20’lik bir artış gerçekleşirken, inşaat demirindeki fiyat artışının yüzde 54 civarında olduğuna işaret eden Aslan, “Demir fiyatları sadece inşaat sektörünü değil, etki alanındaki 200’den fazla sanayi dalını da olumsuz yönde etkilemekte ve üretimin gerilemesine neden olmaktadır. Ekonomimizin gelişimi açısından büyük öneme sahip olan inşaat sektörünün önünün açılabilmesi için demir fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesi gerekmektedir. Bu konuda Rekabet Kurumu’nun en kısa sürede çalışma başlatacağını ve fiyatların makul seviyeye getirileceğini umut ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler