Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin kıymetini bilinmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye çok şanslı. Herkes Türkiye ile beraber olmak istiyor. Bunlar her ülkeye nasip olmaz. Noksanlıklarımızı ve eksikliklerimizi gidermek için el birliği içinde çalışalım" dedi.
Çanakkale'de Valilik tarafından Kolin Otel'de, hayırseverlere ödüllerinin verildiği törene katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çanakkale'nin Türkiye'nin güzide şehirlerinden birisi olduğu belirtti.
Çanakkale Savaşı'nın dünyanın kaderini değiştirdiğini dile getiren Gül, vatan için hayatını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Gül, "Onlar en değerli varlığı olan canını, yeri geldiğinde vatanı ve milleti, dini için gözünü kırpmadan verdi. Osmanlı devletinin son dönemlerde büyük bir özenle yetiştirdiği gençlik, Çanakkale savaşlarında feda oldu. O savaştır ki, dünya siyasi tarihinin yönünü değiştirdi. Bu savaş olmasaydı, belki dünya siyasi tarihi başka şekilde geçilecekti. Kafkasya'da Rusya'daki gelişmeler belki başka türlü olacaktı. 100 yıl önce atalarımız canlarını dişlerine takarak bu toprakları savundu. Unutamayacak izler bıraktılar. Bu mücadele yeni devletin doğmasında temel attı" diye konuştu.
GÜL'DEN İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR
Çanakkale Savaşı'nda isimli ve isimsiz birçok kahramanın kendilerini gösterdiğini kaydeden Gül, Çanakkaleli müteşebbislere de şehre katkılarından dolayı teşekkür etti. Gül, "Çanakkale'nin başka özellikleri de var. Baştan çok değerli sanayicileri, işadamlarına, müteşebbislerine de sahip. Kendi kazançlarını ve bir kısmını gönüllü olarak halk için bu topraklar için kazandıkları bölge için harcıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden çok değerli kişiler. Onların sayıları giderek daha da artacaktır" şeklinde konuştu.
"TÜRKİYE İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDİYOR"
Önümüzdeki yıllarda Çanakkale'nin cazibesini herkesin göreceğini söyleyen Gül, "Çanakkale çok rahat öne çıkan bir şehrimiz olacak. Türkiye'nin her tarafında güzellikler var. Bunu hepimiz görüyoruz. Başka ülkelerde sıkıntılar çekiliyor. Bu ülkelerde kargaşalar çekilmekte, güneyimizdeki komşularımız da çok büyük istikrarsızlıklar ve iç mücadeleler görülürken, Türkiye, istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. AB ülkelerinin büyük ekonomik bunalımlarının yanında Türkiye, ekonmik büyümeye devam ediyor"
ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE'DE HER ŞEY TARTIŞILIYOR VE KONUŞULUYOR"
Türkiye'nin dinamik bir demokrasiye sahip olduğuna işaret eden Gül, "Her şey gayet açık. Her şey tartışılabiliyor ve konuşulabiliyor. Bütün bunlar Türkiye'nin güzelliklerini ve gücünü gösteriyor. İnsanlar düşündüklerini gizli konuşsalar, paylaşmasalar bu hiç iyi olmaz. Ama bugün herkes konuşuyor" ifadelerini kullandı.
"HEPİMİZ EŞİTİZ VE BİRİZ"
Gül, Türkiye'nin kıymetini bilinmesi gerektiğini belirterek, "Bu ülkenin hepsi bizim. Çanakkaleli'nin ne kadar Van'da oturma hakkı varsa, Van'da doğanın da Çanakkale'de oturma hakkı var. Bu ülkenin vatandaşları olarak hepimiz birbirimize eşitiz. Noksanlıklar, eksiklikler ve şikayetler olabilir. Bunlar normaldir. Bunların hepsini biz el birliği içinde çalışarak gerçekleştireceğiz. Gelecek nesillere çok daha güzel bir ülke bırakalım" açıklamalarında bulundu.
"CUMHURBAŞKANLARI TÜRKİYE'YE KOŞARAK GELİYOR"
Türkiye'nin geçmişi ne kadar zenginse geleceğinin de o kadar parlak olacağına samimi olarak inandığını vurgulayan Gül, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Cumhurbaşkanınız olarak dünyayı takip ediyorum. Birçok ülkeleri ziyaret ediyorum. Birçok cumhurbaşkanı, koşarak Türkiye'ye geliyorlar. Herkesin talebine 'evet' desek, inanın ben neredeyse her hafta bir cumhurbaşkanı ağırlamak zorunda kalacağım. Türkiye bu kadar şanslı. Herkes Türkiye ile beraber olmak istiyor. Herkes Türkiye'yi ziyaret etmek istiyor. Herkes Türk işdamları ile iş yapmak için adeta yarış halinde. Ben davetlilerin hepsine gitsem her ay bir ülkeye gitmem gerekiyor. Bunlar her ülkeye nasip olmaz. Ülkemizin kıymetini bilelim. Noksanlıklarımızı ve eksikliklerimizi hem ülke hem şehirler hem kazalar olarak bütün bunları gidermek için el birliği içinde çalışalım. Bu şehirde böyle bir heyecanı gördüm".
"ÇANAKKALE İÇİN VİZYON DÜŞÜNÜYORUZ"
Programda konuşan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, hükümet olarak Gelibolu yarımadasına yaptıkları yatırımlardan bahsederek, "Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak çok önemli. Gelibolu yarımadasındaki tarihi milli parkında Çanakkale destanı tanıtım merkezini kurduk. Bu topraklara şehit kanlarıyla sulayanlar için ne yapsak azdır. Çanakkale savaşlarının 100. yıl döneminde ciddi çalışmalar yapacağız. Özellikle Çanakkale için vizyon düşünüyoruz" dedi.
Eroğlu, konuşmasında 2-B yasasından bahsederek, "Buradan bir müjdede vermek istiyorum. Daha önce orman arazileri kamuya verilmiyordu. 2-B yasası ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'ne de yeni yerler tahsis edeceğiz. Böylece üniversitemiz daha da gelişecek" dedi.
Vali Güngör Azim Tuna ise, Çanakkale'nin değerlerini ön plana çıkarmanın en önemli hedeflerinden birisi olduğunu ifade ederek, Çanakkale ruhunun yeni nesillere aktarmak için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.
Ardından hayırsever müteşebbisler İbrahim Bodur, Bülend Engin, Fernur Sözen, Fikret Öztürk, Hüseyin Özcan, İsmail Veral, İsmail Bayraktar, Tevfik Başarı ve Salman Tahsildaroğlu'na törenle plaket verildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz