HABER

Gül'den yanıt alamadı Arınç'a gitti!

Şelale davası için Bülent Arınç'a gitti.

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi Turgut Köyü Muhtarı Naci İşler, köy sınırları içindeki turistik şelalenin köy muhtarlığına verilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiği mektuptan bir sonuç alamaması üzerine, şelaleyi bu kez de 30 yıllık arkadaşı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan istedi.

Her yıl 100 bin civarında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Turgut Şelalesi’nin sahiplik tartışması altıncı yılına girecek. Sığla ağaçlarıyla çevrelenmiş Turgut Şelalesi, 2007 yılına kadar muhtarlık tarafından işletildi. Muhtarlık, 27 yıl boyunca devlete herhangi bir vergi vermedi. 2007 yılında köy muhtarı Naci İşler ’Her şeyimiz yasal olsun’ diyerek Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’ne bir dilekçe verdi ve şelalenin 49 yıllığına muhtarlığa bedelsiz olarak kiralanması istendi. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ise şelaleyi yıllığı 15 bin lira kira, KDV ve ağaçlandırma şartı koyarak 3 yıllığına muhtarlığa kiraladı. Ancak şelale 3 yıl sonra kontrat bitiminde muhtarlık yerine Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne kiralandı. Birlik de, 2010 yılında bir yıllığına yüzde 60 kazancın muhtarlığın olması kaydıyla muhtarlığa kiraladı. 2011 yaz başında kira dönemi tamamlanınca birlik yeniden muhtarlığa kiralamaktan vazgeçerek, kendi elemanlarını çalıştırmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUPTAN SONUÇ ÇIKMADI

2011 yılına kadar cip safarilerden kişi başı 1,5, normal girişlerden ise 2 lira alınan şelalenin kazancıyla muhtarlık adına çalışan 4 kişinin maaş ve diğer giderleri ile çöp kamyonu, traktör bakım ve ücreti, elektrik ve diğer vergi türünden giderler karşılandı. Kazanç ile giderlerin alt alta toplandığında bu işin sadece hamallığını yaptıklarını belirten Muhtar Naci İşler, 8 Mart 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup yazarak şelaleyi geri istedi. İşler mektubunda, "Köyümüze ait olan şelalemizi elimizden almış bulunuyorlar. Şayet tüzel kişiliğimize geri verilmezse köy muhtarlığının kapısına kilit vurmak mecburiyetinde kalacağız. Muhtarlığımızın çalışan 4 elemanının ücreti, çöp kamyonu, traktör bakım ve ücreti, elektriği, vergisi v.s. hepsi şelaleden karşılanıyor. Başka bir gelirimiz yoktur" diye yazdı. Cumhurbaşkanlığından 20 Mayıs 2011 tarihli yanıtta mektubun Orman Genel Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtildi. Ancak konuyla ilgili bugüne kadar bir gelişme yaşanmadı.
ARINÇ: NACİ AĞABEY’İ YILLARDIR TANIRIM

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel medya semineri çerçevesinde geldiği Marmaris’te Turgut Köyü’nü ziyaret etti. Arınç özellikle Turgut Köyü Muhtarı Naci İşler ile 30 yıllık dostluğu olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Yıllardır Turgut Köyü’ne gelmeyi çok istedim ama kısmet olmadı. Turgut Köyü’nü seviyorum. Çayınızı içip fıstığınızı yemek ve hatırınızı sormak için geldim. Muhtarımız Naci İşler ağabeyimizi yıllardır tanırım. En azından 30 yıldır tanırım. Almanya’da işçi olarak çalışırken de, Türkiye’ye geldiğinde Manisa’da beni ziyaret etmesinden de tanırım. Sağ olsun köylülerimiz kendisini muhtar seçmişler, mutlu oldum. O da dört elle sarıldı ama önüne imkansızlıklar çıkarıldı. Üzüldü, sıkıldı. Fırsat vermedikleri için bazı istediklerini yapamadı. Dolayısıyla onun köyünü ne kadar çok sevdiğini, ne kadar çok hizmet etmek istediğini biliyorum. İnşallah bugünden itibaren hizmetlerin en büyüğünü Naci Bey arkadaşlarımızla birlikte köyümüze verecek. Kaymakam bey ve sayın valim kendisine her zaman hukuka, kanuna ve mevzuata uygun işlerde yardımcı olacak. Bizler de elimizden geleni yapacağız" dedi.
’BEDAVA İSTEMİYORUZ’

Muhtar Naci İşler, özel sohbetlerinde ise Arınç’tan şelalelin köy tüzel kişiliğine kiralanmasını istedi. İşler şunları söyledi:

"Sayın Arınç ile 30 yıla dayanan bir tanışıklığımız var. Ben Almanya’dayken Milli Görüş konferanslarımıza konuşmacı olarak çağırdığımız dönemden tanışıyoruz. Birkaç kez de Türkiye’ye geldiğimde birlikte parti mitinglerine katılmıştık. Konuyu kendisine ilettiğimde hemen Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral’a ’Naci ağabeyi mağdur bırakmayın’ dedi. Şu an için konu bitmiş değil ama 15- 20 gün içinde sonuçlanır diye düşünüyorum. Olacağına büyük umudum var. Bedava filan istemiyoruz. Şu anda Köylere Hizmet Götürme Birliği yıllık 15 bin lira kira ödüyor. Biz de bu parayı ödemeye hazırız."(DHA)

En Çok Aranan Haberler