YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günde 15 saat çalışıp Güneydoğu'nun gururu oldular

TÜBİTAK 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları'na günde 15 saat çalışarak hazırlanan Şanlıurfalı öğrenciler, Güneydoğu'da benzerine rastlanmayan...

Günde 15 saat çalışıp Güneydoğu'nun gururu oldular

TÜBİTAK 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları'na günde 15 saat çalışarak hazırlanan Şanlıurfalı öğrenciler, Güneydoğu'da benzerine rastlanmayan başarıya imza attı. Olimpiyatlara 5 öğrenci ile katılan Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi bir altın, 3 bronz madalya kazandı. Olimpiyatlardan şehre gelen öğrenciler davul zurna ile karşılandı.
TÜBİTAK 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları'na 5 öğrenci ile katılan Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi bir altın, 3 bronz madalya kazandı. Kimya alanında sınava giren Çağlayan öğrencisi Taha Güven, alanında Türkiye birincisi olarak altın, İsmail Demiryorgan bronz, Hasan Doğan bronz madalya alırken, biyolojiden sınava giren Bahadır Ak da bronz madalya kazandı. Sınavda başarı gösteren öğrenciler, günlük 10 -15 saat çalıştıklarını belirtirken, rüyalarında da çalışmalarına ara vermediklerini söyledi. Türkiye birincisi olan Taha Güven, ileri ki zamanlarda toplumun yararına olacak ilaçlar üzerinde çalışma sürdüreceğini kaydederken, Bahadır Ak, "Biyoloji sevdiğim bir alandır. Biyoloji somut çalışılacak bir alandır. Bilimin içinde kendime en yakın gördüğüm branştır." dedi.
Hasan Doğan ise başarının Güneydoğu için önemine işaret etti. Nisan ayında yapılan TÜBİTAK'ın birinci aşama sınavında Türkiye birincisi olan Taha Güven, gelecekten ümitli olduğunu belirterek, "Başarımda ailemin, okulumun büyük desteği oldu. Allah nasip etti, başarı gösterdik. Bana her türlü destek sağlandı. Kimya geniş bir alana sahip. Amacım toplum yararına olacak ilaçlar üzerinde çalışmak. Olimpiyatların bana en çok kazandırdığı çalışma disiplini oldu. Güneydoğu'nun eğitimde geri kaldığı algısı var, bu başarıların sonucunda bu algının yıkılacağını düşünüyorum. Birçok gece rüyamda çalıştım ama hiç sıkılmadım." şeklinde konuştu.
Kimya alanında girdiği sınavdan bronz madalya ile dönen Hasan Doğan da duygularını şu şekilde paylaştı: "Güneydoğu'da bir önyargı var. Hiç kimsenin bir beklentisi yok. Biz de bu başarımızla dengelerin yaklaştığını gösterdik. Tüm okullarımızda bence olimpiyat teşvik edilmeli. Sınav öncesi çok ümitli değildim ama madalyayı alınca bayağı sevindim. Ailem de sevindi, heyecanlandı."
Murat Liseleri Müdürü Ahmet Aslan, başarının yoğun bir çalışma sonucunda elde edildiğini söyledi. Öğrencilerin çalışması için ortamın sağlandığını dile getirirken, başarıda ailelerin yanı sıra öğretmenlerin fedakarlığının önemli bir faktör olduğunu belirtti. Başarının emek, fedakarlık, çabanın ürünü olduğunu ifade eden Aslan, "Birkaç yıllık yoğun ve azimli çalışmanın meyvelerini aldık. Bu başarı bir yılın çalışması değildir. Uzun süredir öğrencilerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler. Bu başarı Güneydoğu'da görülmemiş bir başarıdır." ifadelerini kullandı.
2-3 Nisan 2011 tarihlerinde yapılan 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları birinci aşama sınavlarına 10 bin 882 öğrenci katıldı. Bu sınav sonucunda 258 öğrenci ikinci aşama sınavlarına katılmaya hak kazandı. Şanlıurfa'dan ikinci aşamaya kalan öğrenciler, kimya ve Biyoloji alanından katıldı. 55 kişinin katıldığı Kimya alanında Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi bir altın, iki bronz alırken, 50 kişinin katıldığı Biyoloji alanında bir bronz madalya hak kazandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler