YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gündoğan: Kaynaklarımızı Uzun Yıllar Merkeziyetçi Anlayışla Heba Ettik

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Türkiye'de...

Gündoğan: Kaynaklarımızı Uzun Yıllar Merkeziyetçi Anlayışla Heba Ettik

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Türkiye'de uzun yıllar boyunca yürütülen katı merkeziyetçi anlayışın dezavantajlarını herkesin gördüğünü belirtti. Gündoğan, "İstişareye ve katılımcılığa önem veriyoruz. Kaynaklarımızı uzun yıllar merkeziyetçi anlayışla heba ettik. Artık Ankara'dan yürütülen planlama çalışmaları terk edildi. Kalkınma ajanslarına bölgesel planlamaları yapması görevi verildi." dedi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, 2014–2023 Bölge Planı çalışmalarına Dursunbey’de düzenlediği çalıştayla devam etti. Dursunbey Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Kaymakam Yaşar Aksanyar, daire müdürleri, oda ve borsa temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, GMKA uzmanları ve fikir önderlerinden oluşan kalabalık bir grup katıldı. GMKA, Balıkesir ve Çanakkale’de düzenleyeceği bir dizi sektörel ve ilçe bazlı çalıştaylarla Güney Marmara Bölgesi'ni 2023 vizyonuna taşıyacak yeni Bölge Planı'nın zeminini oluşturacak.

Çalıştayda konuşan GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, artık tepeden inme planlama döneminin gerilerde kaldığı ve bölge planı anlayışına geçildiğini bildirdi.

Yenilikçi, vizyoner, bilimsel ve sosyal kesimleri gözeten bir bölge planı yapmalıyı hedeflediklerini söyleyen Genel Sekreter Gündoğan, “Ülkemizin nasıl 2023 vizyonu varsa bölgemizin ve ilçemizin de bir vizyonu olmalı. Dursunbey’in öncelikleri nelerdir? Bunları tespit etmeliyiz. Tabi burada, çevresel sürdürülebilirlik üzerinde önemle durduğumuz bir konu olduğunu vurgulamak istiyorum. Balıkesir ve Çanakkale olarak çok güzel bir doğada ve çevrede yaşıyoruz. Sanayileşme adına bu çevresel değerlerimizi feda edemeyiz." dedi.

Ajans olarak bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasını amaçladıklarını söyleyen Gündoğan, Güney Marmara Bölgesi'ndeki nispeten az gelişmiş her ilçesinin standartlarını diğer ilçelerle eşitlenmesi gerektiğine işaret etti. Dursunbey hakkında çeşitli bilgiler veren Gündoğan, “Dursunbey’in üçte ikisi ormanla kaplı. Türkiye’de iki tane orman işletmesi olan belki de tek ilçe. Madencilik noktasında yer altı kaynakları çok geniş. Allah yer üstüne çok güzel bir doğa verirken yer altını da zenginliklerle donatmış. Dursunbey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin mali destek programımızdan ‘Bu Okulda İş Var’ projesiyle aldığı destek ortada. Buna benzer ben de ‘bu ilçede iş var’ diyorum. Şimdi işe koyulma zamanı." diye konuştu.

"PROJE YAPMA İŞİNİ ÖĞRENECEĞİZ"

Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar ise Dursunbey olarak mali desteklerden yararlanmak için proje yapma işini öğreneceklerini vurguladı. Yapılan toplantının Dursunbey’e katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Kaymakam Aksanyar, "Bir şeyi üretmek için önce onu düşünmemiz gerekir. Bu toplantıya katılanların ileride Dursunbey’de hayata geçirilecek şeyleri düşünmek ve planlamak üzere burada olduklarını düşünüyorum. Katılımın güzel olacağına ve güzel bir işe imza atacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından çalıştay GMKA uzmanlarının moderatörlüğünde strateji çalışmalarıyla devam etti. Strateji çalışmalarında, katılımcılara yapılan anketin sonuçları hakkında detaylı bilgi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler