Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,"Üniversiteler, özgür eğitim kurumları olmalı. Kimse düşüncesi, yaşam tarzı, kılık ve kıyafeti yüzünden yargılanmamalı." dedi.
Memur-Sen heyeti, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'yı ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 28 Şubat sürecinin dayatması olan katsayı uygulaması ve başörtüsü yasağının YÖK'ün önceki başkanı zamanında gösterilen kararlılıkla sona erdirildiğini belirtti.
Üniversitelerin her türlü bilimin öğretildiği, bilimsel çalışmanın geliştirildiği mekânlar olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, buna karşılık üniversitelerdeki sendikal örgütlenmenin seviyesinin düşük olmasının şaşırtıcı olduğunu ifade etti.
Özgürlüğü savunan kurumlardaki bu durumu anlamakta zorluk çektiklerini ifade eden Gündoğdu, sendikaların çalışma hayatına yönelik elde ettiği kazanımlardan bazı örnekleri YÖK Başkanı Prof. Çetinsaya'ya aktardı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yükseköğrenim mensuplarının sorunlarının çözümünde her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.
Tabandan gelen taleplerin kendilerine iletilmesinden memnuniyet duyacaklarını belirten Çetinsaya, üniversitelerle sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliğini geliştirmek için de ortak çalışmalar yapılabileceğini dile getirdi.
Prof. Çetinsaya, kendilerine iletilen taleplerle ilgili olarak da, ilgili birimlerle görüşeceğini, yükseköğrenimin artmasına yönelik işbirliklerinin kendilerini de sevindireceğini kaydetti.
Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise sağlık çalışanlarına lisans tamamlama programı açılması konusundaki taleplerini YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’ya iletti.
Sağlık Bakanlığı ve Sağlık-Sen’in bu konuda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Memiş, “Farklı üniversitelerle alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 50 binin üzerinde önlisans mezunu olan sağlık çalışanları uzaktan öğretim yolu ile lisans tamamlamak istiyor.” şeklinde konuştu.
Memiş, Sağlık-Sen’in girişimleri sonucunda tüm acil tıp teknisyenlerinin paramedik olmasına imkan tanıyan bir çalışmanın da farklı üniversiteler tarafından YÖK Başkanlığı’na iletildiğini aktardı.
“Başkanlığınız tarafından bu konuların bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” diyen Memiş, sağlık çalışanlarının eğitim taleplerinin karşılanmasını istedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise sağlık çalışanlarının eğitime olan ilgilerinin kendilerini de memnun ettiğini dile getirdi. Prof. Dr. Çetinsaya, üniversiteler tarafından lisans tamamlama konusunda yapılan çalışmaların titizlikle değerlendirileceğini ve sonuçlandırılacağını söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz