ADANA (İHA) - Adana'da, Güneydoğu Anadolu'da gazi olduktan sonra inşaat şirketi kuran bir kişinin kendisinden ev alan şehit eşini dolandırdığı ve tehdit ettiği ileri sürüldü.
Adana'da bir inşaat şirketinden ev alan yaklaşık 120 kişi mağdur edildiği gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Dolandırıldıklarını ileri sürenler arasında 12 yıl önce Tunceli İl Jandarma Komutanlığı Bando Bölüğü'nde Astsubay Kıdemli Çavuş olarak görev yaparken İstiklal Marşı töreninde canlı bombanın patlaması sonucu şehit olan Cafer Akıncı'nın eşi Zeynep Akıncı'da bulunuyor.
Zeynep Akıncı, kocasının şehit olmasından sonra 1.5 yaşındaki oğlu Yiğit ile birlikte 20 yaşında yapayalnız kaldığını ve hayata tutunmaya çalıştığını söyledi.
Kocasının şehit olmasından sonra eğitim fakültesini bitirerek öğretmen olduğunu, hayatını oğluna adadığını ifade eden Akıncı daha sonra kocasından dolayı devletin verdiği kan parasını yatırıma çevirmek için ev satın almaya karar verdiğini söyledi.
2001'de yaptığı araştırmadan sonra E.M. adlı bir Güneydoğu gazisinin kurduğu inşaat şirketinden 40 bin YTL peşin para vererek ev satın aldığını belirten Akıncı, "Satın aldığım ev Hayal Park civarında 170 metrekare bir ev. Daha sonra benden 5 bin YTL çevre temizlik parası aldılar. Her şey normal gidiyordu. Ben şehit eşi olduğum için gazi olması nedeniyle E.M.'ye de güvendim. Bunun sonucunda E.M.'nin yaptırdığı başka bir inşaattan iki daire daha aldım" dedi.
Evin tapusunu almaya çalışmasıyla birlikte çok ilginç olaylarla karşılaştığını söyleyen Akıncı, "7 yıldır uğraşmama rağmen evimin tapusunu bir türlü alamadım. Ev, 2 yıl içinde 3 bin ile 5 bin YTL karşılığında tam 8 kişiye satılmış. Üstelik bazı satışlar 5 gün arayla olmuş. Bu bilgiyi Tapu Sicil Müdürlüğü'nden aldım. Hayal Park civarında bulunan ve 170 metrekare bir ev nasıl oluyor da 3 bin ile 5 bin YTL arasında satılıyor. Bu parayla bu evi kiralayamazlar bile. Satın alalarda E.M.'nin yakınları. Ben hala
evimin tapusunu alamadım. Niye alamıyorum bilemiyorum. Bu işin içinde başka bir iş var" diye konuştu.
E.M.'den aldığı ikinci evlerin ise aradan 4 yıl geçmesine rağmen teslim edilmediğini, başvurduğunda ise kendisinden 50 bin YTL daha para istendiğini ve kendisinin senet karşılığı bu parayı verdiğini ancak bu paradan sonra E.M'nin ortadan kaybolduğunu anlatan Akıncı, "Bu paradan sonra beni tehdit etmeye başladılar. Evimi sürekli farklı insanlar gelerek bu ev bizim, evimizden çık. Yoksa gereğini yaparız. Çocuğunu öldürürüz diyerek beni tehdit ediyorlar. Ne evimin tapusunu alabiliyorum ne de diğer
dairelerimi alabiliyorum. Ben bu evleri çocuğum için, şehit eşimin kan parasıyla satın aldım. Ama beni kadın başımla tehdit ediyorlar" diye konuştu.
Zeynep Akıncı kendisi gibi 120 kişinin mağdur edildiğini, E. M.'nin ortadan kaybolduğunu ve şirketi devrettiği M.Ç. ile N.T. ile muhatap olduklarını ancak sorunlarını bir türlü çözüme kavuşturamadıklarını anlattı.
Tehdit edildiği ve dolandırıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirten Akıncı, "Beni en çok üzen. Bunu bir gazinin yapması. Ben gaziye güvendiğim için ben de bir şehit eşi olduğum için kendime yakın bulduğum için bu şirketten ev aldım. Ama kocamı teröristler beni de gazi vurdu" şeklinde konuştu.
Zeynep Akıncı'nın tehdit edildiğini gören apartman kapıcısı Kadriye Çetiner ise bir kaç yıldır değişik insanların gelerek Zeynep Akıncı'yı tehdit ettiğini belirterek, "Kapıcı olduğum için Zeynep hanımı bana soruyorlar. Ben de adamları Zeynep Akıncı'nın yanına çıkartıyorum. Çoğu zaman konuşmalara şahit oldum. Zeynep Akıncı'yı evden çıkmasını söyleyerek 'bu ev bizim' diyerek tehdit ettiler" dedi.